Ponta: Nu ma asteptam ca PNL sa renunte la Justitie

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 22:30
3866 citiri
Ponta: Nu ma asteptam ca PNL sa renunte la Justitie

Premierul Victor Ponta, care detine si interimatul la Ministerul Justitiei, a declarat, miercuri seara, ca nu se astepta ca Partidul National Liberal sa renunte la acest portofoliu, fiind o surpriza aparuta la ora 17, miercuri.

"Am explicat colegilor din USL, la ora 5 (miercuri - n.red.), ei au inteles sa-mi acorde responsabilitatea pentru aceste numiri. In timp, sunt sigur ca se va dovedi ca am facut bine. Daca nu, voi raspunde", a declarat Ponta, la Antena 3.

Ponta a precizat ca, deocamdata, nu are nici o propunere pentru functia de ministru al Justitiei, deoarece nu se astepta la renuntarea din partea PNL.

"Nu am optiune pentru ca nu m-am asteptat la acest deznodamant. O sa ma gandesc in zilele urmatoare. Imi mentin optiunea: nu as dori sa nominalizez un membru de partid, ci pe cineva care provine din magistratura sau diplomatie, pentru a fi putin independent", a subliniat Ponta.

Prim-ministrul a adaugat ca a discutat cu presedintele PNL, Crin Antonescu, inainte de prelua functia de ministru interimar al Justitiei, precum si inainte de a face propunerile trimise catre Consiliul Superior al Magistraturii.

"Am inteles neintelegerea sa in legatura cu una din propuneri. In nici un moment nu s-a pus problema de destramare a USL", a spus Ponta. "Inteleg supararea, in mare parte este legitima", a adaugat premierul.

Co-presedintele USL a subliniat faptul ca are incredere "110 la suta" in acest proiect politic, pe care il considera "cel mai important" din viata sa. "Dupa ce va trece supararea, sunt convins ca vor recunoaste si accepta acest lucru", a spus Ponta.

Premierul a adaugat ca, daca ar fi avut vreodata impresia ca aceste numiri ar fi condus la ruptura USL, nu si-ar fi asumat acest lucru.

Nu sunt o piatra de moara pentru Antonescu

Ponta a precizat faptul ca, ultima data "cand a verificat", nu era o "piatra de moara de piciorul lui Crin Antonescu".

"Dar voi face totul sa castige, voi avea grija sa nu il trag in jos. Depinde de candidatul Crin Antonescu care sunt oamenii pe care ii vrea langa domnia sa", a precizat Ponta, la Romania TV.

Antonescu declarase, tot miercuri, ca daca va ajunge la concluzia ca succesul unei eventuale candidaturi la presedintie va depinde de Ponta, nu va mai candida.

"Ce e mai grav e ca domnul Ponta nu castiga nimic decat daca vrea Traian Basescu. Victor Ponta e in acest moment la mana lui Traian Basescu. Daca Traian Basescu nu da curs acelor propuneri, Victor Ponta e intr-o situatie delicata rau", a comentat Antonescu.

Antonescu: Mai bine nu mai candidez la presedintie decat sa depind de Ponta

Kovesi, propusa pentru a calma apele la Bruxelles

Incercand sa explice numirea Laurei Condruta Kovesi in functia de sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Victor Ponta a precizat faptul ca aceasta institutie atrage cel mai mare interes din partea Comisiei Europene si a partenerilor internationali, fiind necesara numirea unei persoane agreate de acestia.

"Principala atentie a Comisiei Europene este asupra DNA. Toate celelalte institutii se ocupa de infractiuni grave, DNA are ca target coruptia la nivel inalt. Partenerii nostri europeni sunt in mod special interesati de cine va fi la DNA si primesc din tara tot felul de informatii cum USL vrea sa puna nu stiu ce fel de procuror obedient care va opri anchetele. Doamna Kovesi, prin functia pe care a ocupat-o si prin impresia creata la partenerii nostri, este o garantie pentru acestia, ca nu vrem sa facem din DNA un instrument care sa apere politicieni corupti", a explicat premierul.

De asemenea, el a precizat ca exista un "mare pericol" ca toata conducerea Parchetului sa ramana "prizoniera" in mana lui Daniel Morar.

De altfel, Ponta a precizat ca orice acte semnate de Morar in calitate de procuror general pot fi anulate, deoarece acesta nu mai poate detine aceasta functie. "Eu , ca ministru al Justitiei, mi-am facut datoria de a semnala CSM aceasta situatie. Intreaga responsabilitate apartine sectiei de procurori din CSM si domnului Morar care semneaza in mod ilegal documente", a conchis Ponta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta numiri parchete, #Victor Ponta ministru Justitie , #premier