Ponta nu mai vrea ca primarii sa "cerseasca" bani la Bucuresti: Sa taiem coada pisicii!

Miercuri, 22 August 2012, ora 18:38
2214 citiri
Ponta nu mai vrea ca primarii sa "cerseasca" bani la Bucuresti: Sa taiem coada pisicii!
Foto: Ziua Veche

Premierul Victor Ponta nu mai vrea ca primarii sa "cerseasca" la Bucuresti, la ministri, bani pentru localitatile lor si se arata favorabil unei legislatii prin care sumele necesare sa fie distribuite de consiliile judetene si locale, iar Guvernul doar sa controleze acest proces.

"Guvernul Boc, ca sa fiu foarte exact, centralizase totul la Bucuresti. Adica, practic, orice bani pe plan local se imparteau de catre seful Directiei Finantelor Publice, care era numit de la Bucuresti. Or, asta, eu n-am nevoie.

Eu nu vreau sa strang cat mai multa putere la Bucuresti. Eu vreau cat mai putina putere la Bucuresti si cat mai multa autonomie locala. Aceiasi bani sa si-i decida oamenii pe plan local. Stiu eu, de la Bucuresti, cum e cel mai bine sa fie intr-o comuna din Salaj?

Mai e un lucru pe care cred ca trebuie sa-l indreptam. In mod politic, s-a instituit acel sistem in care fiecare primar era un cersetor care venea la usa fiecarui ministru sa-i dea ceva. Era umilitor si era incorect pentru ca primarii sunt, pana la urma, sunt cei care au vot direct si au cea mai mare incredere a oamenilor.

Asa incat nu mai vreau sa mai perpetuam acest sistem. Era sistemul, stiti, prin care de fapt se luau primarii, trecea de la PSD la PDL ca sa primeasca niste bani", a declarat Ponta, dupa o intalnire la MAI cu autoritatile locale.

Ponta a precizat ca banii nu vor fi distribuiti de presedintii de consilii judetene, ci "e vorba de consiliile judetene si consiliile locale". Premierul a respins si ipoteza ca un sef de CJ al Puterii sa neglijeze localitatile Opozitiei.

"Guvernul central, in viziunea mea de prim-ministru, in perioada 2012-2016, trebuie sa dea cat mai multa autonomie locala, cat mai multe din lucrurile de zi cu zi trebuie sa le faca alesii locali, autoritatile locale, iar guvernul central - asa cum se intampla intr-o administratie moderna, in tarile in care ne place cum arata administratia - trebuie sa ramana cu reglementarea, cu controlul, pentru ca daca lasi dupa aia totul la local nu mai poti sa stapanesti.

Dar nu trebuie sa mai strang toate resursele in mana Guvernului de la Bucuresti si toata lumea sa trebuiasca sa vina pana aici. Asta inseamna birocratie, asta inseamna coruptie si asta inseamna control politic. Or guvernele se schimba si... adica trebuie sa taiem odata pentru totdeauna coada pisicii aici", a conchis el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta primari bani cersit, #Ponta primari cersit fonduri, #bani Guvern autoritati locale , #premier
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Boc aduna banii si dadea totul la partidul sau.
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5
propun taierea gatului motanului felix turnattore...