Ponta: Nu o sa avem un MCV pozitiv daca nu ni se spune clar ce avem de facut (Video)

Vineri, 29 Martie 2013, ora 14:14
1242 citiri
Ponta: Nu o sa avem un MCV pozitiv daca nu ni se spune clar ce avem de facut (Video)
Foto: Digi 24

Premierul Victor Ponta a apreciat, vineri, dupa participarea la Congresul Avocatilor, ca Romania nu va avea parte de un raport pozitiv pe Justitie, elaborat de Comisia Europeana, in cazul in care nu va afla concret ce trebuie sa faca.

"Noua intotdeauna ni se pun alte tinte - stiu ca am avut o discutie cu un ministru danez care mi-a spus, facand o analogie cu fotbalul, ca 'se misca poarta tot timpul'. Nu pot atinge tinte generale sau in miscare. Nimeni nu poate", a spus Victor Ponta.

"In economie totul se face pentru FMI, iar in Justitie totul se face pentru MCV. Eu sper ca facem totul nu pentru MCV, ci spre binele Romaniei si din dorinta Romaniei. Intentionez, printr-o scrisoare pe care o voi adresa presedintelui CE, sa propun folosirea unui model care s-a dovedit eficient - faimoasele 11 puncte de anul trecut, din vara", a adaugat seful Guvernului.

In viziunea premierului, Comisia Europeana ar trebui sa spuna foarte clar Romaniei ce are de facut. "Nu o sa putem avea un Mecanism pentru Cooperare si Verificare (MCV) pozitiv daca nu ni se spune clar: asta este ce aveti de facut, iar noi indeplinim obiectivele", a subliniat seful Guvernului.

Pe de alta parte, Ponta a reiterat ca numirea procurorului general nu este politica, "dar nu va ascund ca ma consult cu dl. Antonescu".

In plus, premierul i-a raspuns inca o data presedintelui Traian Basescu, care afirmase la aceeasi reuniune de avocati, ca exista politicieni care ii cer aranjarea de dosare. "Pe mine nu ma cauta nimeni sa intervin in Justitie, seful statului nu ar trebui sa mai vorbeasca la modul general, ar trebui sa dea si nume a celor care intervin", a spus Victor Ponta.

Ponta: Procurorii nu sunt numiti pe consultari politice. Discut cu Atonescu, dar nu sunt dezbateri

Intrebat de jurnalisti ce parere are despre afirmatia ministrului Relu Fenechiu, care a spus ca FMI nu are incredere in Romania, Ponta a explicat ca oficialul s-a referit, probabil, la diferentele dintre deciziile diferitelor guverne.

"Sa luam de exemplu CFR Marfa: privatizarea a fost asumata de Guvernul Romaniei condus de Emil Boc, dupa care tot Guvernul Romaniei, condus de mine, a amanat-o, dupa avizul negativ al CSAT, pentru ca era campanie electorala.

Normal ca FMI-ul ne spune sa respectam o directie, daca am pornit pe ea. I-am spus dlui Fenechiu ca in perioada asta este vanat de dvs si sa ma lase pe mine sa fac declaratii, sa va explic", a afirmat Victor Ponta.

Seful Guvernului a confirmat intalnirea de saptamana viitoare cu presedintele.

"Saptamana viitoare voi avea intalnire cu presedintele Traian Basescu, marti cu sectia de procurori din CSM".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Ponta MCV pozitiv, #Ponta pretentii Comisia Europeana , #premier