Ponta: Nu pot sa dau afara 3 oameni ca sa dea bine in raportul de tara

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 22:44
3874 citiri
Ponta: Nu pot sa dau afara 3 oameni ca sa dea bine in raportul de tara
Foto: Realitatea TV

Dupa ce trei ministri ai Cabinetului sau, Ovidiu Silaghi, Eduard Hellvig si Liviu Pop, au fost acuzati de Agentia Nationala de Integritate de abuz in serviciu sau incompatibilitate, premierul Victor Ponta spune ca legislatia este foarte neclara si ca el nu este dispus sa ii dea afara pe cei trei pentru ca raportul MCV din decembrie sa fie bun.

"Sa iau o decizie dura, sa le zic demisionati pe baza unor acuzatii care ridica multe semne de intrebare... eu le-am cerut sa-si precizeze pozitia publica, sa puna la dispozitia ANI toate documentele. Daca se va dovedi ca vreunul a fost incompatibil, in mod sigur nu va mai ocupa o functie publica. Nu sunt de acord cu executii sumare in prima zi de campanie electorala", a spus Ponta la Realiatea Tv, adaugand ca "ii dau afara pe cei trei oameni pentru ce? Sa dea bine la raportul din decembrie? Si daca in ianuarie oamenii astia demonstreaza ca au dreptate ce fac? Ii pun la loc?".

Trei ministri acuzati de ANI de incompatibilitate si abuz in serviciu

Premierul a sustinut ca este nevoie de o legislatie buna in domeniu pentru ca actuala este neclara si ca orice persoana dintr-o functie publica poate fi acuzata de incompatibilitate.

"Daca cineva vrea neaparat, ii gaseste oricarui functionar, politician, ceva de reprosat. Dupa campanie, sunt convins ca ANI, cu girul CE si niste juristi foarte buni ar trebui sa spuna foarte clar ce ai voie sa faci, ce nu ai voie sa faci", a mentionat seful Guvernului.

Diaconu, despre incompatibili: "Ooo, ce masa bogata". Se va modifica legea ANI

Totusi, acesta a mai spus ca in ceea ce priveste acuzatiile aduse de ANI in ultimii ani nu prea se mai stie nimic, in afara de cazul lui Mircea Diaconu.

In afara de cei trei ministri ai Guvernului Ponta, mai este in vizorul ANI si secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Ponta ANI incompatibilitate ministri, #ANI incompatibilitate ministri, #ANI abuz putere ministri , #premier