Ponta: Nu pun un procuror pe care il vrea USL

Luni, 08 Aprilie 2013, ora 23:48
4369 citiri
Ponta: Nu pun un procuror pe care il vrea USL
Foto: Romania TV

Premierul Victor Ponta si-a argumentat, luni seara, inca o data alegerile facute pentru nominalizarile procurorilor, precizand ca acestea nu au fost facute in functie de dorintele USL.

"Era o problema de credibilitate a noastra in fata partenerilor europeni. Timp de un an de zile ni s-a spus 'Domne, USL-ul asta vrea sa aunga la Putere nu ca sa guverneze, ci ca sa puna mana pe DNA'. Aceasta afirmatie repetata a prins destul de bine.

Cand am propus-o pe Kovesi in acel moment am dat un semnal clar ca acea propaganda de un an de zile a fost o minciuna. Si am mai vrut sa dau un semnal: nu pun un procuror al USL-ului, punem unul care sa asigure imaginea foarte clara ca la DNA vor fi anchetati toti cei care produc fapte de coruptie, chiar daca sunt de la PNL, PSD", a declarat premierul Victor Ponta la Romania TV.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca urmatorul ministru al Justitiei

Premierul a facut publice conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cel care va fi propus pentru functia de ministru al Justitiei.

Victor Ponta: Viitorul ministru al Justitiei nu va fi dintre membrii de partid (Video)

"Sa nu fie membru de partid, sa provina din justitie si nu sa vorbeasca engleza, ci bruxelleza.(...) Persoana nu vreau sa fie un nou motiv de cearta intre mine si PNL", a spus seful Guvernului.

Intrebat daca il va propune pe Catalin Predoiu, premierul a sustinut ca acesta nu reprezinta o solutie.

"Nu il voi propune pe Predoiu, desi s-ar califica. Am vrut sa il tin pe Predoiu in luna mai, dar nu a fost momentul propice, acum si mai putin", a continuat el.

Portofoliul Ministerului Justitiei a ramas vacant dupa ce Mona Pivniceru a fost validata de Parlament pentru un mandat de judecator la Curtea Constitutionala, iar interimatul este asigurat de premierul Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta procuror USL, #Ponta propunere ministru Justitiei, #Ponta procurori cearta Crin , #premier