Ponta nu renunta: Va fi comisie parlamentara strict pentru terenul lui Basescu

Marti, 19 Noiembrie 2013, ora 16:41
3721 citiri
Ponta nu renunta: Va fi comisie parlamentara strict pentru terenul lui Basescu
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca va fi infiintata o comisie parlamentara pentru "cazul Calarasi", alta decat cea din Senat, care se va ocupa de anchetarea activitatii CEC Bank.

Acesta a precizat ca a discutat cu liderii grupurile parlamentare si ca acestia i-au spus ca lucreaza la formarea unei comisii comune. Aceasta comisie va investiga activitatea angajatilor CEC Bank in cazul creditului de un milion de euro acordat fiicei presedintelul, Ioana Basescu, pentru achizitionarea de terenuri in judetul Calarasi.

"Mi-au spus liderii de grup PSD, PNL si PC ca lucreaza la formarea unei comisii comune. Vor sa propuna o comisie a Camerei Deputatilor si Senatului care sa ancheteze activitatea tuturor acelor persoane din institutiile publice legata de afacerea de la Calarasi", a afirmat Ponta.

Legat de comisia aprobata, luni, in Senat, premierul a mentionat ca aceea se ocupa de activitatea CEC Bank, fiind alta prevedere regulamentara si avand ca obiect o alta problema, respectiv "modul in care CEC, banca publica, a respectat legile", a precizat Ponta.

"Ceea ce cred eu este ca intreaga afacere Calarasi, in care presedintele nu stiu daca a incalcat vreo lege, dar sigur si-a folosit functia pentru interesele persoanle, va face obiectul comisiei care va realiza o ancheta si va prezenta apoi datele. Peste 700.000 de euro nu se pot acorda unei persoane fizice, decat in conditii cu totul speciale, este vorba de o banca publica", a completat premierul.

In plus, Victor Ponta a tinut sa lamureasca faptul ca jurnalistii au titrat gresit ca el ar vrea sa il demita pe Ghetea. Premierul a sustinut ca, de fapt, a spus ca il sustine pe ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, sa faca acest lucru.

"Nu mai cititi numai titlurile, am zis ca nu este competenta mea, ci a ministrului de Finante, si am zis ca il sustin pe ministrul de Finante in a face o analiza si a lua masuri", a lamurit Ponta.

La randul sau, presedintele Camerei Deputatilor, social-democratul Valeriu Zgonea a precizat ca liderii grupurilor PSD discuta cadrul legal despre subiectul comisiei de ancheta.

"Exista o intelegere ca audierea pe care o face Parlamentul nu are nicio legatura cu audierea pe care o face procurorul", a spus deputatul PSD, adaugand ca, procedural, orice om din Romania este obligat sa vina la audieri in Parlament.

Totodata, Valeriu Zgonea a explicat ca aceasta comisie de ancheta nu are nicio legatura cu o eventuala suspendare a presedintelui Traian Basescu.

Senatorii care ancheteaza CEC-ul au intrat in paine - prima decizie il vizeaza pe seful bancii

Senatul a aprobat, luni, infiintarea unei subcomisii care va ancheta activitatea CEC Bank. Astfel, Radu Ghetea, presedintele CEC Bank, si Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor, au fost chemati sa dea explicatii, la inceputul lunii decembrie, in fata subcomsiei de ancheta a Senatului privind activitatea CEC.

Senatul ancheteaza CEC Bank - Ioana Basescu nu e obligata sa se prezinte la audieri

Suncomisia a fost infiintata dupa ce au fost facute publice informatiile potrivit carora Ioana Basescu a luat un credit de un milion de euro, pe care l-a folosit pentru a cumpara 290 de hectare de teren arabil in comuna Nana din judetul Calarasi.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Victor Ponta ancheta Calarasi, #Victor Ponta ancheta Basescu, #Victor Ponta CEC Bank, #comisie ancheta Traian Basescu , #premier