Ponta nu stie "ce a ajuns la presa" cu salariile directorilor, care sunt de fapt propuneri

Miercuri, 29 Mai 2013, ora 21:52
1695 citiri
Ponta nu stie "ce a ajuns la presa" cu salariile directorilor, care sunt de fapt propuneri
Foto: guv.ro

Premierul Victor Ponta sustine ca nu stie "ce a ajuns la presa" referitor la indemnizatiile directorilor din companii de stat, date transmise chiar de Guvern, si afirma ca in sedinta Cabinetului a fost discutat un tabel care includea de fapt sume propuse pentru bugetul pe acest an in firme de stat.

"Nu stiu exact ce a ajuns la dumneavoastra, azi ministrul Bugetului a prezentat propunerile pentru bugetele pe 2013, iar aceasta era o analiza din sumele propuse pentru a fi prevazute in bugetul pe 2013.

Eu recunosc ca am cerut o situatie - poate nu suta la suta exacta sau poate erau doar propuneri - pentru sa fusesem informat ca la Nuclearelectrica astazi trebuia sa aiba loc o sedinta a consiliului de administratie unde se propusesera niste salarii de 14.000 euro si mi s-a parut absolut incorect", a spus Ponta la RTV.

El a aratat ca propunerile au fost inaintate de catre consiliile de administratie.

Salariu de 14.000 euro/luna la stat - Vezi cele mai mari venituri din companiile de stat

Guvernul a transmis anterior declaratiei premierului un tabel in care in dreptul managerilor din companiile de stat sunt prezentate, fara explicatii suplimentare, ci doar cu precizarea ca este lista indemnizatiilor la care a facut referire Ponta la inceputul sedintei de guvern, indemnizatii lunare cuprinse intre 11.250 lei si 66.642 lei, iar pentru membrii consiliilor de administratie sunt indicate indemnizatii intre 132 lei si 33.000 lei, cu mari alocatii la Transgaz, Imprimerie, CN Uraniu, CE Oltenia, Electrica, Cuprumin, Romatsa, Tarom, CFR.

Potrivit datelor prezentate, cel mai mare nivel lunar al indemnizatiei de manager este prezentat la CN Cai Ferate CFR SA, de 14.583 euro, si la Posta Romana, de aproximativ 14.280 euro.

Ponta plafoneaza salariile directorilor de companii de stat: Ce e in plus, pe performanta

Mai sunt prezentate indemnizatii de manager de peste 11.000 euro in cazul Electrica, la circa 10.000 euro la Nuclearelectrica, Cuprumin, Tarom si Romatsa, la 9.500 euro in cazul CFR Marfa si 9.100 euro pentru CFR Calatori, la peste 8.500 euro in cazul CN Imprimeria Romana sau Electrrica Furnizare si la peste 7.500 euro in cazul Administratei Porturilor Maritime Constanta.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Victor Ponta salarii companii stat, #Victor Ponta salarii bugetari, #salarii companii stat , #premier