Ponta: Nu sunt optimist in ce priveste colaborarea cu presedintele

Joi, 23 August 2012, ora 16:11
3701 citiri
Ponta: Nu sunt optimist in ce priveste colaborarea cu presedintele
Foto: gov.ro

Premierul Romaniei, Victor Ponta, a declarat, joi, la inceputul sedintei de Guvern, ca nu este optimist in ceea ce priveste coabitarea cu presedintele Traian Basescu, facand apel la Cabinetul sau se continue procesul de actualizare a listelor electorale.

"O sa fiu extrem de exigent modul in care Guvernul si ministrii isi indeplinesc indatoririile si va rog sa intelegeti ca suntem institutia catre care se indreapta sperantele romanilor, numai daca nu ii dezamagim vom primi un nou mandat, oamenii nu au unde sa se mai uite in alata parte. Din pacate, increderea in anumite institutii fie a fost exprimata in mod clar la referendum, fie exprimata ulterior, asa ca noi suntem cei de la care romanii asteapta ceea ce e bine de facut", si-a inceput Ponta discursul de la Guvern.

Ponta vrea sa ii dea mai multi bani lui Constantin - Ce s-a discutat despre rectificarea bugetara

El a declarat ca nu este optimist in ceea ce priveste coabitarea cu presedintele Traian Basescu si si-a avertizat ministrii ca vor avea de infruntat multe dificultati.

"Probabil veti avea atacuri si dosare, trebuie sa va asteptati la asta, eu mi-am asumat acest lucru si cred ca si dumneavoastra. Regret ca oameni pe care ii consider priteni si colegi au fost supusi acestui atac nederept, important e sa ajungem la capat, poate nu in formula de ministri, ci macar cu sentimentul ca ne-am facut datoria", a sugerat Ponta.

El si-a rugat colegii sa continue procesul de actualizare a listelor electorale, chiar si dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca referendumul este invalid.

"Sunt foarte multe probleme, insa impreuna le putem rezolva. Va rog sa continuati actiunea de reactualizare a listelor electorale, acceptam decizia CCR, dar am constatat ca suntem mai putini in realitate. De exemplu, pe liste sunt 75 de mii de oameni si 65 mii, in realitate, in colegiul meu. Voteaza si cei care urmeaza sa se nasca in urmatorii ani.

Va rog sa nu ne oprim acum, ci dimportiva, sa ne facem datoria si sa cerem primarilor populatia exacta si cati au drept de vot. E foarte clar ca listele electorale nu reflecta realitatea si hai sa le pregatim pentru alegerile din noiembrie", mai spus premierul.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta colaborare Basescu, #Ponta coabitare Basescu, #Ponta actualizare liste electorale , #premier
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
ponta tu NU ESTI nici cum! Decat un comunist mincinos si hot!