Ponta: Nu traim pe vremea lui Ceausescu, sa ajungem la inchisoare pentru ca criticam

Miercuri, 22 August 2012, ora 10:35
4260 citiri
Ponta: Nu traim pe vremea lui Ceausescu, sa ajungem la inchisoare pentru ca criticam
Foto: Digi 24

Prim-ministrul Victor Ponta este de parere ca romanii nu traiesc "ca pe vremea lui Ceausescu" si sa ajunga la inchisoare atunci cand critica.

Declaratiile premierului au fost facute miercuri, inainte de intrarea in sediul CSM, unde seful Executivului ia parte la reunirea judecatorilor CSM care urmeaza sa aprobe demisia judecatoarei Mona Pivniceru din aceasta institutie, astfel incat sa poata fi numita ministru al Justitiei.

CSM discuta demisia lui Pivniceru - Ponta participa la sedinta

"Toti suntem criticati, nu traim pe vremea lui Ceausescu, sa ajungem la inchisoare pentru ca criticam. Dreptul la opinie este prevazut in Constitutie", a transmis Ponta.

Numirea Monei Pivniceru - in intersul Justitiei

Premierul a subliniat ca a venit la sediul CSM pentru a-i ruga pe judecatori sa ia act de demisia Monei Pivniceru, pentru ca aceasta sa poata fi numita ministru.

"E o zi foarte importanta, pentru ca azi imi doresc sa avem un ministru al Justitiei, in persoana doamnei Mona Pivniceru. Este prima oara cand un ministru al Justitiei provine din randul judecatorilor.

Sunt foarte multe lucruri de facut de ministrul Justitiei cu membrii CSM - intrarea in vigoare a unor acte fundamentale si tot ceea ce tine de angajamentele noastre internatioanele in ceea ce priveste justitia", a afirmat prim-minsitrul. Acesta si-a exprimat speranta ca Mona Pivnioceru, "cu experienta sa, poate conlucra foarte bine cu cei care i-au fost colegi pana azi in CSM".

Ponta: Mona Pivniceru va fi investita ministru al Justitiei miercuri (Video)

Mona Pivniceru a demisionat din magistratura. Cand poate fi investita ministru al Justitiei?

"Este in interesul Justitiei sa aiba un ministru ca doamna Pivniceru", a spus Ponta, care a completat ca el a asigurat un mandat despre care a sperat sa fie "mai scurt", deoarece este important ca Romania sa aiba un ministru al Justitiei "cu atributii depline si care se ocupa 24 de ore din 24 de Justitie".

"Judecatorii nu fac artificii de politicieni, sa plece din sala ca sa nu fie cvorum"

Totodata, premierul Ponta a mentionat ca nu crede ca judecatorii "folosesc artificii de politicieni, sa plece din sala ca sa nu fie cvorum".

"Azi doar se ia act de demisie, nu se aproba. Nu cred ca cineva poate sa te tina cu forta intr-o functie daca ti-ai dat demisia", a explicat Ponta.

Nu in ultimul rand, comentand in legatura cu fotografiile in care Mona Pivniceru a fost suprinsa in masina lui Andrei Nastase, prim-ministrul a apreciat ca acest lucru este "o prostie".

Mona Pivniceru, in masina lui Andrei Nastase - renunta la Ministerul Justitiei?

Mona Pivniceru, interceptata de procurori - planuia subordonarea Justitiei?

"Toti suntem fotografiati, cei care suntem persoane publice. Eu sunt fotografiat cu dumneavoastra", i-a spus Ponta unui jurnalist, care a spus ca el nu este urmarit penal.

"Sper lucrul asta, nu va cunsoc", a raspuns premierul. "Doamnna Pivnicieru nu stia a cui era masina, sa condamni pe cineva pentru ceva ce nu stie, se intampla doar in dictatura, nu in democratie", a conchis Victor Ponta.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-a intrunit in sedinta miercuri, de la ora 10:00, pentru a lua act de demisia Monei Pivniceru din CSM si din magistratura. Demisia Monei Pivniceru - propunerea lui Victor Ponta pentru Ministerul Justitiei - din magistratura nu este insa pe ordinea de zi a sedintei CSM.

Pentru a fi luata in discutie aceasta demisie, judecatorii CSM trebuie sa suplimenteze, prin vot, ordinea de zi. Totodata, conform legii, trebuie sa fie indeplinit cvorumul - cel putin 15 membri, din cei 19, trebuie sa fie prezenti.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Victor Ponta numire Mona Pivniceru, #Victor Ponta sedinta CSM, #CSM sedinta demisie Mona Pivniceru, #Mona Pivniceru numire Ministrul Justitiei , #premier