Ponta: Nu vad un pericol pentru Guvern in acest mic conflict intre PNL si PC

Luni, 01 Iulie 2013, ora 10:09
1297 citiri
Ponta: Nu vad un pericol pentru Guvern in acest mic conflict intre PNL si PC
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a declarat ca nu va interveni in conflictul dintre Partidul National Liberal si Partidul Conservator atata timp cat acesta nu va afecta functionarea Guvernului.

"Nu voi interveni decat in masura in care acest, sa zic, conflict ar influenta functionarea Guvernului, ceea ce nu s-a intamplat pana acum si, sincer sa fiu, nu cred ca se va intampla. Am acest dar, de care sunt foarte mandru. Eu am o relatie foarte buna si cu Crin Antonescu, si cu Daniel Constantin, si cu Gabi Oprea, am si cu Hunor Kelemen, am si cu Daniel Fenechiu, noul lider de la PP-DD.

As avea si cu PDL-istii daca as avea cu cine, insa eu, ca prim-ministru, am obligatia sa am o relatie buna. Coabitez si cu domnul Basescu, daca trebuie, ca trebuie si nu am ce sa fac. Deci eu nu vad un pericol pentru functionarea Guvernului acest mic conflict", a precizat primul-ministru, duminica seara, la TVR.

El a apreciat ca pe un lucru pozitiv faptul ca presedintele Senatului, Crin Antonescu, a reprezentat Romania la Zagreb, cu prilejul aderarii Croatiei la Uniunea Europeana, incepand cu 1 iulie.

"Mi-a spus chiar Crin Antonescu de acest lucru in momentul in care a avut discutia cu presedintele. L-am incurajat total in acest sens. Crin Antonescu este constitutional al doilea om in stat. Atunci cand presedintele, numarul unu constitutional, nu participa la un eveniment de politica europeana, asa cum este sarbatoarea de la Zagreb, a intrarii Croatiei in UE, e absolut logic sa fie numarul doi. Daca nu era nici numarul doi, probabil mergea domnul Zgonea", a precizat Ponta.

Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a reafirmat joia trecuta ca Alianta de Centru Dreapta (ACD) nu functioneaza, dar a subliniat ca partidul pe care il conduce nu va pune in pericol proiectul politic care presupune Uniunea Social Liberala.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat saptamana trecuta ca Partidul Conservator, daca este nemultumit de colaborarea cu PNL in cadrul Protocolului Aliantei de Centru Dreapta (ACD), poate sa plece.

"Daca Partidul Conservator este nemultumit, poate sa plece. Constructia USL nu sta in Partidul Conservator, iar daca unii prin PC isi imagineaza ca cineva din PNL sau eu, ca presedinte al acestuia, avem vreun soi de timiditate in a spune clar lucrul acesta, se inseala amarnic", a spus Crin Antonescu, la Palatul Parlamentului, dupa Biroul Politic National al PNL.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Ponta conflict PC PNL, #Ponta Antonescu Croatia UE , #premier