Ponta nu vrea alegeri locale: De muncit cand mai muncim, daca stam tot timpul numai in alegeri?

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 16:12
6967 citiri
Ponta nu vrea alegeri locale: De muncit cand mai muncim, daca stam tot timpul numai in alegeri?
Foto: Twitter/Victor Ponta

Premierul PSD Victor Ponta a respins luni solicitarea PNL, care a cerut organizarea de alegeri locale pentru posturile vacante de primari si sefi de consilii judetene.

"Organizam alegeri in fiecare saptamana? Romania nu trebuie sa stea tot timpul in alegeri. Pe ce sistem de vot? Si PNL si noi vrem sa schimbe sistemul de vot, acum n-ar putea fi facute alegeri pe un nou sistem", a argumentat liderul social-democrat intr-o conferinta de presa.

"Mai e doar un an si trebuie o decizie daca intr-un an consumam atatia bani", a mai spus premierul, sugerand ca posturile vacante pot ramane asa pana la alegerile din 2016.

Victor Ponta a subliniat ca multe dintre posturile semnalate de PNL nu au fost, de fapt, vacantate din punct de vedere juridic.

"Dincolo de ce apare in presa, sunt foarte multe locuri de primari si sefi de consilii judetene care nu sunt libere din punct de vedere juridic", a mentionat Ponta, dand exemplu situatii din Cluj, Neamt si Valcea.

"Aici nu e vorba de un interes politic, ci daca tinem tara tot timpul in alegeri pentru un mandat care se termina peste un an, sa tot organizeze pentru un an de zilei, de muncit cand mai muncim, daca stam tot timpul numai in alegeri?", a intrebat retoric seful PSD.

Un jurnalist aflat la conferinta de presa i-a spus premierului ca organizarea alegerilor locale este obligatorie prin lege, Ponta replicand ca poate ar trebui schimbata legea.

Ultimatumul PNL

Comentariile liderului PSD vin in contextul in care PNL a cerut vinerea trecuta alegeri locale si parlamentare partiale, dand astfel un ultimatum Guvernului Ponta.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a spus, dupa o sedinta a Biroului Politic organizata la Iasi, ca trebuie organizate alegeri partiale pentru functiile vacante de primar si de presedinte de consiliu judetean.

PNL, ultimatum pentru Guvernul Ponta: Alegeri partiale sau judecata (Video)

In plus, Alina Gorghiu a dat un ultimatum de o saptamana pentru organizarea alegerilor, altfel PNL va actiona Guvernul in instanta: "Solicitam Guvernului sa organizeze alegerile partiale, in caz contrar vom actiona Guvernul in judecata. Dam Guvernului o saptamana ca sa fie organizata documentatia".

De asemenea, liderii liberali sustin ca Guvernul amana organizarea alegerilor de teama PSD de a le pierde, dar si ca "alegerile, dreptul la vot si legea nu pot fi negociate".

Victor Ponta le-a raspuns si sambata liberalilor, acuzandu-i ca au "mostenit" acest gen "de cearta si scandal care e marca inregistrata Traian Basescu si PDL".

PNL ii da ultimatum lui Ponta. Premierul acuza mostenirea marca Basescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta alegeri locale, #PNL alegeri locale Ponta , #premier