Ponta nu vrea Legea amnistiei: Coruptii sa ramana in inchisoare

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 13:17
2434 citiri
Ponta nu vrea Legea amnistiei: Coruptii sa ramana in inchisoare
Foto: Arhiva

Victor Ponta nu este de acord cu noua forma a Legii amnistiei, care urmeaza sa fie votata, marti, in Camera Deputatilor, cerand in mod explicit ca infractiuni precum luarea de mita, darea de mita sau traficul de influenta sa fie excluse din lista beneficiarilor amnistiei.

Premierul Ponta le-a transmis colegilor din Parlament ca nu va sustine forma legii decat daca pedepsele de coruptie vor fi exceptate. "Coruptii trebuie sa ramana la inchisoare", ar fi spus Victor Ponta, potrivit Romania Libera, neprecizand, insa, modul in care premierul a transmis acest mesaj.

Victor Ponta se afla, marti, la Johannesburg, unde participa la funeraliile lui Nelson Mandela.

Si presedintele Traian Basescu le-a cerut deputatilor sa respinga Legea pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse.

Purtatatorul sau de cuvant Bogdan Oprea a precizat, intr-un comunicat de presa, ca, in opinia sefului statului, "o eventuala adoptare a acestei legi va decredibiliza eforturile de lupta impotriva coruptiei si va afecta increderea in justitie avand, in acelasi timp, efecte catastrofale pentru urmatorul raport privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) ".

Legea amnistierii initiata de deputatii Madalin Voicu (PSD) si Nicolae Paun (minoritati) va fi discutata si votata in regim de urgenta de Camera Deputatilor, cu modificari care ii avantajeaza pe politicieni precum Adrian Nastase, Gigi Becali si Relu Fenechiu.

Ponta e in Africa, PSD il scapa pe Nastase votand legea amnistierii in Parlament

Luni seara tarziu, la scurt timp dupa ce presedintele PSD Victor Ponta a plecat la Johannesburg pentru a participa la funeraliile nationale organizate pentru Nelson Mandela, o parte dintre membrii comisiei juridice a discutat si amendat Legea Amnistierii, respinsa de Senat, urmand ca ea sa fie introdusa marti pe ordinea de zi in regim de urgenta.

Deputatii juristi au adus modificari proiectului initial, astfel incat s-a decis amnistierea pedepselor cu inchisoarea pana la 6 ani si gratierea in intregime a pedepselor cu inchisoare pana la 7 ani, marindu-se astfel numarul de ani in ambele cazuri.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Ponta Legea amnistiei, #Ponta deputati vot Legea amnistiei , #premier