Ponta nuanteaza: Regionalizarea se va intampla in acest mandat

Marti, 06 August 2013, ora 11:03
2596 citiri
Ponta nuanteaza: Regionalizarea se va intampla in acest mandat
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta este convins ca regionalizarea va avea loc in decursul "acestui mandat", fara a preciza insa daca este vorba despre acest an, anul urmator sau chiar 2015.

Intr-un interviu acordat pentru Digi24, premierul Victor Ponta a vorbit despre avantajele regionalizarii dar nu a putut preciza care va fi numarul de regiuni in care va impartita Romania.

"Nu stim, sunt mai multe proiecte. Unanimitate nu va exista si cine va cauta unanimitate va esua in mod sigur. Solutia este o majoritate rezonabila si un respect pentru cei care nu sunt de acord cu majoritatea. Regionalizarea este un proiect al Romaniei. Eu nu cred ca trebuie sa reinventam roata, dar nici sa ne opunem atunci cand se dovedeste eficienta. Se va intampla in acest mandat, daca vreti sa fiu foarte politic si diplomat", a declarat premierul.

Decizia Curtii Constitutionale referitoare la pragul de 30% la referendum, care se va aplica doar dupa un an de zile, a incurcat lucrurile si in privinta revizuirii Constitutiei, nu doar a regionalizarii.

Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat, de mai multe ori, ca daca referendumul pentru Constitutie nu se va intampla in acest an, se va ajunge la "planul B".

"Planul B este ca regionalizarea va fi anul viitor. Nu este doar o amanare, ci si o pregatire mult mai minutioasa", a explicat premierul Ponta.

Si presedintele Traian Basescu s-a aratat sceptic in privinta regionalizarii Romaniei in acest an.

Basescu: Nu cred ca se va face regionalizare in Romania (Video)

"Acest urias de 70 la suta din Parlament si-a aratat limitele. Nu este capabil sa genereze progres pentru Romania. Reorganizarea administrativa si o Constitutie moderna ar fi fost proba ca aceasta majoritate uriasa isi poate depasi dimensiunea mica din interior si lipsa de viziune.

Au probat ca nu pot, din pacate, si Romania a pierdut o ocazie extraordinara, pentru ca este foarte putin probabil sa mai ai o majoritate de 70 la suta in urmatoarele cicluri electorale", a spus seful statului, la Digi 24.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ponta regionalizare, #Ponta regiuni , #premier