Ziare.com

Ponta: O continuare a monitorizarii europene pe Justitie este binevenita

de Ovidiu Albu
Marti, 17 Iulie 2012, ora 12:36

   

Ponta: O continuare a monitorizarii europene pe Justitie este binevenita
Premierul Victor Ponta a declarat, marti, la Chisinau, ca este binevenita o continuare a monitorizarii Justitiei din tara noastra de catre Comisia Europeana.

"Am raspuns la toate intrebarile oficialilor europeni. Justitia este independenta. O continuare a monitorizarii este binevenita", a spus Victor Ponta.

Premierul a subliniat ca "increderea romanilor in Justitie nu este la un nivel care sa multumeasca".

Romania si Bulgaria n-au reusit sa convinga CE - proiect de raport pe Justitie

Potrivit agentiei de presa bulgare Focus News, care citeaza idei din proiectul de raport pe Mecanismul pentru Cooperare si Verificare (MCV), Bucurestiul este blamat pentru subminarea principiilor Uniunii Europene, cum ar fi respectarea justitiei si separarea puterilor in stat.

Potrivit proiectului de raport, care urmeaza sa fie publicat miercuri, la Bruxelles, Mecanismul pentru Cooperare si Verificare va ramane in vigoare pe termen nedefinit. Urmatoarele raporturi pe justitie vor fi elaborate la finalul lui 2012 si in 2013.

Raportul precizeaza ca Bulgaria a inregistrat progrese in privinta imbunatatirii cadrului legislativ. Bulgaria va indeplini cerintele MCV in cazul in care va mari ritmul reformelor judiciare.

Rugat de jurnalisti sa comenteze proiectul de raport publicat de Focus Nes, premierul Victor Ponta a declarat ca nu citeste site-uri bulgaresti.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1473 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
27 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ponta: "geniul" care va duce Romania in faliment (impreuna cu anton)

.

 

decizia ccr..vazuta altfel

Scurt comentariu critic cu privire la Decizia Curtii Constitutionale nr. 683 din 27 iunie 2012 asupra conflictului juridic de natura constitutionala dintre Guvern si Presedintele Romaniei

17 July 2012 - Teodor PAPUC

* Decizia ***tii Constitutionale nr. 683 din 27 iunie 2012 a fost publicată in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 479 din 12 iulie 2012.

Dispozitiile Constitutiei Romaniei au fost interpretate, in sedinta ***tii Constitutionale din 27 iunie 2012, după zodia politică a vremii, dovadă că ne aflăm in plin centrul unui cataclism juridic si moral. Este greu de explicat cum au transformat majoritatea judecătorilor constitutionali, intr-o zi, Presedintele Romaniei in "sef de stat".

Făcandu-ne a nu vedea că Presedintii Romaniei ce s-au succedat in ultimii 22 de ani la Cotroceni au actionat ca niste veritabili sefi de stat, indrăznim să-i contrazicem, studenteste si cu naivitatea unor piei-rosii, pe cei care dictează astăzi, in materie de constitutionalitate, spatiul si măsura lui, timpul si bătăile ceasului.

Reprezentantii Scolii de drept public de la Bucuresti[1] afirmă că Romania are un regim politic semi-prezidential atenuat. Pe de altă parte, reprezentantii Scolii de drept public de la Cluj arată că sistemul politic romanesc este unul parlamentar mixt[2]. Dar amandouă scolile, desi mai scapă uneori prin doctrina ce analizează institutia Presedintelui Romaniei expresia "sef de stat", nu ezită să sublinieze că sintagma este una improprie. Improprie, pentru că nu este consacrată constitutional si nici intărită de prevederile constitutionale in vigoare. Spre exemplu, amintim art. 2 din Constitutie, care statuează că suveranitatea natională apartine poporului roman, de unde se impun concluziile că poporul roman nu are un sef si că autoritătile statale actionează conform vointei poporului, vointă manifestată prin alegeri libere si democratice. De asemenea, din formularea art. 80 alin. (1) din Constitutie – "Presedintele Romaniei reprezintă statul roman si este garantul independentei nationale, al unitătii si al integritătii teritoriale a tării" – nu rezultă că Presedintele este "sef de stat". Mai mult, avand in vedere principiul separatiei puterilor, este imposibil să aduni toate autoritătile statului roman, chiar si teoretic, sub bagheta unui dirijor, a unui "sef".

 

Ori ce-ar fi, el cade in picioare ca matza

Si in secunda urmatoare spune: "Basescu-i vinovat"

 

Ponta - E pierdut in spatiu! E haotic si paralizat in ganduri!

.

mai e putin. pe 29 scapam de basisti

Dupa 8 ani de circ, ce mai conteaza 2 saptamani ?
De s-ar termina odata !
Sa scapam de chior si mafiotii lui !

un pontat ( articol copiat)

" judecată de om prost: intre elitele mincinoase și mahalaua cinstită victor ponta: "Băsescu este cel mai mare mincinos din istoria Romaniei". Traian Băsescu: "Ponta minte cu o seninătate incredibilă". facem următoarea statistică: In tabăra nr. 1, care (in linii mari) zice că USL-ul incalcă statul de drept și că Băsescu are dreptate, sunt: președintele consiliului European, președintele parlamentului European, președintele Comisiei Europene, cancelarul Germaniei, comisarul european pentru justiție, ambasadorul Statelor unite, ehe economist, frankfurter allgemeinezeitung, cnn, le monde, el pais, newyork times, reuters,afp, andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu, Andrei cornea, Cristian tudor popescu, mirceavasilescu și mulți alții care probabil imi scapă (aștept completări la listă). Din partea cealaltă, cei de mai sus sunt contraziși de: nici un politician european de marcă, nici o publicație străină de marcă, de Mircea Badea, de Ciutacu, de Radu Tudor, de Dana Grecu, de Ciuvică, de Gadea, de Roșca Stănescu, de Cornel Nistorescu, de Victor Ciorbea, de Ursu, de Oana Stancu și de mulți alții. Și la această listă aștept, desigur, completări. Doar că, v-aș ruga, numiți intelectuali de marcă, ziare prestigioase sau politicieni străini de referință. Pe lichele le-am enumerat eu, le putem deja privi ca personaj colectiv. Oi fi fost tendențios, mai știi?te pomenești că are și gașca asta numele lor grele. cum spuneam, le aștept cu interes.crin antonescu, ponta și toți cei din a doua tabără ne spun că străinii importanți din prima (mai pe scurt) ori mint, ori sunt proști."

Teama lui Ponta de Felix

E de domeniul evidentei, ponta se teme mai tare de voiculescu decat de barroso . Pentru liderii usl, demiterea presedintelui e miza viitorului lor politic, numaia sa vor acapara justitia! crin antonescu si-a anuntat deja retragerea din politica in caz de esec (desi din PNL au inceput deja nuantarile), iar Victor Ponta stie ca daca rateaza demiterea va avea soarta lui Mircea Geoana. Pt. ponta si crin dar si pt. stapanul lor Voiculescu, nu are importanta ca Romania ar putea rămane fără drepturile de stat membru ue.( Die Welt ).Oricum,maica Rusia asteapta nerabdatoare sa ne stranga pana la sufocare la pieptul ei iubitor.
Deci, dragi romani, comportati-va inteligent pe 29 iulie, nu va lasati imbratisati de Rusia, haideti sa ramanem in Europa Mare! Pe 29 sa eliminam bolsevismul USL! Pucistii sa plece si sa lase Romania europrana in pace! jos cu mafia, bolsevismul, baronii, proxenetii, penalii din USL!!!
ht tp://ww w.facebook.com/pages/Flac%C4%83ra-Democra%C5%A3iei/377300949002504

Un doctor in justiție:Ponta.

De vină e Manica Macavei-Tescovină și adunăturile ei.

Verdictul Consiliului de Etică: Ponta NU A PLAGIAT.

Consiliul National de Etică (CNE) a dat verdictul cu privire la teza de doctorat a lui Victor Ponta. Potrivit Comisiei, lucrarea premierului nu poate fi calificată drept plagiat.

In urma analizelor efectuate de către Consiliul Național de Etică, s-a constatat că procedurile in urma cărora premierul Victor Ponta a obtinut titlul de doctor in stiinte juridice au fost in acord cu legislatia in vigoare in anul 2003 si NU se poate sustine calificarea de plagiat.

Iată concluziile Consiliului:

1. Teza de doctorat elaborată de domnul Victor Ponta si sustinută public in anul 2003 respectă cerintele academice din acea perioadă si este comparabilă, din punct de vedere al acestei cerinte, cu alte teze de doctorat sustinute in aceeasi perioadă.

2. Teza de doctorat are un titlu clar, dezvoltat corespunzător pe parcursul lucrării.

3. Tema tezei de doctorat este in domeniul de preocupare al doctorandului si conducătorului de doctorat.

4. Autorul tezei de doctorat a efectuat activitatile cuprinse in planul individual de pregătire, conform regulamentelor in vigoare in acea perioadă (trei examene si trei referate, toate apreciate cu calificativul foarte bine)

5. Teza de doctorat este clar structurată si are un plan de cercetare coerent.

6. Metodologia de cercetare este in concordanta cu normele ei si practicile din domeniul stiintelor juridice la acea dată.

7. Cercetarea, asa cum rezultă din referatele membrilor comisiei de sustinere, prezintă elemente de noutate si cuprinde analize pertinente.

8. Bibliografia utilizată de autor este mentionată la sfarsitul lucrării. Sunt unele deficiente in ceea ce priveste trimiterile bibliografice in interiorul capitolelor. Nu se poate aprecia ca doctorandul Victor Ponta si-ar fi insusit paternitatea.

Hai repede cu demiterea și intemnițarea lui Hăndel-Koproma!†††††††††††††††††††

mda

tu te-ai uitat la "noua" componenta a Consiliului de Etică? Numai uslamisti.
Bolsevicilor!

 

pontat..copiat

" judecată de om prost: intre elitele mincinoase și mahalaua cinstită victor ponta: "Băsescu este cel mai mare mincinos din istoria Romaniei". Traian Băsescu: "Ponta minte cu o seninătate incredibilă". facem următoarea statistică: In tabăra nr. 1, care (in linii mari) zice că USL-ul incalcă statul de drept și că Băsescu are dreptate, sunt: președintele consiliului European, președintele parlamentului European, președintele Comisiei Europene, cancelarul Germaniei, comisarul european pentru justiție, ambasadorul Statelor unite, ehe economist, frankfurter allgemeinezeitung, cnn, le monde, el pais, newyork times, reuters,afp, andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu, Andrei cornea, Cristian tudor popescu, mirceavasilescu și mulți alții care probabil imi scapă (aștept completări la listă). Din partea cealaltă, cei de mai sus sunt contraziși de: nici un politician european de marcă, nici o publicație străină de marcă, de Mircea Badea, de Ciutacu, de Radu Tudor, de Dana Grecu, de Ciuvică, de Gadea, de Roșca Stănescu, de Cornel Nistorescu, de Victor Ciorbea, de Ursu, de Oana Stancu și de mulți alții. Și la această listă aștept, desigur, completări. Doar că, v-aș ruga, numiți intelectuali de marcă, ziare prestigioase sau politicieni străini de referință. Pe lichele le-am enumerat eu, le putem deja privi ca personaj colectiv. Oi fi fost tendențios, mai știi?te pomenești că are și gașca asta numele lor grele. cum spuneam, le aștept cu interes.crin antonescu, ponta și toți cei din a doua tabără ne spun că străinii importanți din prima (mai pe scurt) ori mint, ori sunt proști."

Sa vina Merkel

si sa participe la toate sedintele din dosarul "flota", sa verifice constitutionalitatea, pana la condamnarea hotului.

*

Da, poate afla cine este Vacaroiu.

Pe 29 sa fim inteligenti

Romani pe 29 la referndum, comportati-va inteligent si nu va vindeti trecutului bolsevic condus de Ponta,mesaj Ilici si Voiculescu...crin e puturos si labil psihic, pe asta il facem zob repede!!!
Romani, luptati acum impotriva ciumei USL, sa nu ne coste prea rau mofturtile unor retardati caPonta si Crin mai tarziu!
Deja platim cu explozia euro, si caderea economiei!! Vom fi in curand mai rau decat Spania si Grecia!!!
Europa ne-a eliminat, America a avertizat, noi trebuie sa ne desteptam!!!! Pe 29 trebuie sa fim VIGILENTI ca ciuma USL sa nu ne acapareze definitiv. Vor justitia, dosarele lor sunt gata si ii paste puscaria! De aici si lupta lui Ponta criminalul- teama de puscarie pt crima Panait si afacerea murdara facuta la Turceni, il va afunda in cea mai adanca celula!!!! Haideti sa fim cranceni si neiertatori si sa ne razbunam *** de la Revolutie, eliminand definitv comunismul din tara! Putem fratilor, putem!!!!!! h ttp://w ww.facebook.com/pages/Flac%C4%83ra-Democra%C5%A3iei/377300949002504

E bine ...

...ca nu avem nimic impotriva, cand nu putem refuza o asemenea favoare. Era mai rau daca nu apreciam.

 

Ponta ne-a izolat pe insula ciumatilor

Mai tineti minte? De pe vremea lui taica Iliescu n-am mai avut o imagine asa de proasta in lume. Nu mai este un secret ca eram perceputi ca: tigani, hoti, cersetori, violatori...A fost greu sa ne refacem imaginea, multa bataie de cap au avut guvernele de drepata sa repare tot raul facut de ciuma bolsevica PSD. Si, ce s-a intamplat! A venit Soricelul Ponta, viclean, copil de casta comunista (de mic poza langa Ceausescu), care se pare ca n-a ratat niciun curs de viol politic la scoala lui Cozmanca, cu minore de la Robert Negoita. Ponta nu face altceva decat sa ne izoleze pe o insula a ciumatilor, deoarece poporul asta va deveni tot mai urat, descompunandu-se treptat si putind urat sub atenta supraveghere a Soricelului Ponta! Asta vreti dragi romani? Izolare? Daca nu doriti asta, votati inteligent pe 29! Stiti voi bine cei cu mintea deschisa, cu multa glagorie cum sa votati ca sa scapam de Ciuma bolsevica condusa din umbra de Ileiescu, Voiculescu-Turnatorul, Dragnea, Fenechiu, Sova, Hrebenciuc...toti penali, cu dosare finalizate, de aici si teama de Basescu-a lasat justitia LIBERA!!

Pleaca PM la Tiraspol

nu la Chisinau

 

Ponta si Crin saboteaza Romania

Acesti doi mascarici Ponta si Crin, au crezut ca Romania poate fi manevrata ca pe vremea lu' tov Ilici si ca pot pune de Lovituri de stat- Puci, asa cum a facut Iliescu-criminalul, la vremea respectiva, cu mineriada!!!! Credeau ca instiga toata tara cu Haznaua antenista 3, la revolte populare, dar iata ca mai sunt si oameni destepti in tara asta.
Din nefericire avem si o parte a populatiei involuata sub efectul turmei bolsevice, dar vom avea grija sa-i luminam incet -incet. Manevrele bolsevice nu mai tin mai comunisti imputiti, suntem in UE si functionam dupa regulile lor nu dupa Moscova lui Iliescu, Ponta, Nastase-fularul, Hrebe, Dragnea, Sova, si toti banditii din USL declarati rusofili, dictatori gen Che Guevara!
Romania si romanii nu va apartin, mai tradatori de neam si de Europa moderna! Ajunge, la carcera cu voi, lasati justitia in pace! Basescu, trebuie sa revina la Cotroceni, sa echilibreze balanta, sa le dea intre coarnele rosii ciumatilor USL! Pe 29 vom scapa de ei, romanii s-au desteptat, s-au prins de Lovitura de catifea data Statului de Drept! Puciul si pucistii vor fi striviti pe 29 la referndum! Romani, fiti inteligenti pe 29 iulie!

Viorel

Parca nu era chiar asa de paralel cand era in greva. M-a pacalit.

 

Masurile lui Ponta

1. Eliberarea deținutului Năstase Adrian și numirea acestuia in funcția de Avocat al Poporului.
2. Arestarea cetățenilor Videanu Adrian și Udrea Elena și judecarea acestora de către un complet ad-hoc condus de Cătălin Voicu, recent decorat cu medalia Virtutea Romaniei.
3. Modificarea fusului orar al Romaniei, astfel incit ora 12.00 să devină ora 11.00.
4. Anularea prin ordonanță de urgență a tuturor autorizațiilor de construcție din comuna Deveselu.
5. Delegarea pentru o perioadă nedeterminată a primarului sectorului 5 al Capitalei in funcția de președinte al Comisiei de Etică a Universității București.
6. Desființarea DNA și delegarea tuturor procurorilor anticorupție la culesul porumbului.
7. Interzicerea portului de cămăși sau tricouri de culoare albă in afara unor șantiere naționale pentru construcția de blocuri.
8. Prelungirea cu 364 de zile a perioadei de organizare a referendumului pentru demiterea președintelui Băsescu!

 

 

Ein Man ein Wort!

Numai ca dl. Ponta se gaseste intr-o tripla disociatie!
Una gandeste, alta spune si alta face! Urmatoarea etapa va veni foarte curand, cand dl.Ponta va uita ce a gandit,nu-si va aduce aminte de ce vorbit si de facut nu va mai fi lasat sa faca !
Ultimul exemplu: Ieri seara pe Realitatea ne-a indus in eroare cu atata icat am avut senzatia ca dl.Cioroianu a fost atat de stanjenit ,la felul degajat in care dl-Ponta incerca (printre multe altele!) sa ne convinga ca, interviul de la "El Pais " a decurs in engleza si nu romaneste (cel putin pasajul cu plagiatul si demisia!),
asa cum toata Europa o stie! Asa ca,dl.Ponta ca si mai marele lui frate Antonescu, au trecut la strategia : Noi vom zice ce vor ei, pentru EU si restul Lumii si pentru tara pentru care sunt gata sa faca orice , numai sa ajunga si sa ramana la putere, vom zice si face numai ce vrem noi! Adica ei!.Imaginati-va ce dureri,pana in toate madularele ,are dl.Ponta cand rosteste cuvantul JUSTITIE!
Oameni buni!A ajuns sa numeasca o Comisie care a trebuit sa-i oficializeze (!!!!!!!)nevinovatia in fata unui plagiat strigator la cer si pentru un elev de clasa I-a , care stie ,evident,cum a copiat de la colegul de banca sau din ABC-dar!Si acest lucru vor sa-l faca pe mai departe!Va amintesc ca toti detinutii politici ai comunismului au umplut inchisorile conform legilor facute si contrafacute de comunistii acelor vremuri!Acum avem alti,care gandesc si fac la fel!

 

La carcera cu ciuma USL

Dezinformati boilooooor! Va e tema ca nu puteti pune mana pe justitie ca sa scapati de puscarie, Ciumelor din USL!!! Basescu, va este nasul, el ne va scapa de voi odiosilor!
Basescu va invinge! Basescu, este si va fi presedintele tarii! Tara s-a trezit nu mai pune botul la Hazanaua 3 si la voi slugilor, indatoratlor la Felix pe viata!!!!!
Jos bolsevismul USL, la puscarie cu toti baronii, proxenetii, comunistii din PSD!!
Gataaaaaaaaaaa, poporul s-a trezit, vai si amar de voi nenorocitilor! Tara are un presedint Barbat Ales. Nu vrem un labil psihic, un betiv, un lennes, un navetist la psiholog precum Crin Ofilitul, care poarta pantaloni ilegal!!!!
Un sot care si-a abandonat nevasta pe patul de spital mutandu-se la amanta, nu-i Barbat ci carpa! Sotia s-a sinucis a doua zi! Plateste crunt criminalul de Crin, de asta e labil, de asta e betiv si de asta doarme ziua.
Jos cu otrepele USL, nu ne dam tara unor astfel de nemernici, obsedati de putere, care ne-au indepartat de Europa! Ponta si Crin, credeau ca tara va fi jucaria lor, ca sa vedeti ce prosti sunt, nu stiau ca suntem in UE si ca regulile lor sunt si ale noastre!!
Pe 29 trebuie sa eliminam pe acest bandit labil si sa ne repunem Presedintele in drepturi!
Numai Basrescu ii poate stavili, numai Basescu poate scapa justitia din ghearele USL!!

Crin si Ponta executati de Europa

Cu totii l-ati ascultat pe crin,sifonat ce-i drept si spasit. S-a facut dreptate, dar cum? Dupa ce am ajuns de rasul europei! a trebuit ca inaltii oameni de state din lumea larga sa-i altoiasca pe cei doi dictatori: ponta si crin, manevrati din umbra de acolitii Iliescu, voiculescu-turnatorul, hrebe, dragnea, sova,fenechiu etc. puciul regizat cu maiestrie a fost demolat de catre marea europa libera care uraste bolsevismul, loviturile de stat, incalcarea Constitutiei. Asa cum a incercat si a reusit pe jumatate ponta- mituind niste secaturi tradatoare cu sume uriase de bani si functii, ca sa voteze motiunea! acesti nenorociti au ajuns in "jilt" prin aceast Puci mintind, insultand!
Cum sa votam noi comunistii, cum sa lasam tara pe mana USL- partid unic? cum sa avem incredere in Ponta si Crin, doi fanfaroni lenesi si periculosi? Cum sa dam votul unui labil psihic?! nicodata antonescu presedinte!
europa, ne-a salvat de finalul Puciului, ne-a dat sansa sa ne recapatam Presedintele Ales de Poporul Suveran!
Atunci, sa-l realegem fratilor si, sa le vina de hac bolsevicilor USL! Sa ne comportam inteligent in ziua referndumului, sa analizam cum se va vota pana la orele 18. In functie de asta sa dam Lovitura si sa ne RECASTIGAM libertatea si demnitatea de europeni!
Noi Suveranii, sa NU dam sansa unui Crin ofilit, la butoanele tarii, deoarece la Cotroceni nu este SANATORIU! Acolo, numai Barbatii adevarati ajung, adica: basescu presedintele ales!

 

Dezastrul guvernului Ponta

Ceea ce se intampla in Romania in ultimele saptamani ii intristeaza pe toti romanii carora le pasa de tara, de democratie si de independenta justitiei si a statului de drept.. Europa ne monitorizeaza pas cu pas, suntem in pericol sa nu mai aderam la spatiul Schengen, iar Europa incepe sa-si piarda increderea in Romania! Tot ce s-a construit in ultimii ani, relatiile sudate de catre presedintele tarii in interiorul Uniunii Europene, cu toti liderii Europeni au fost uitate si sterse cu buretele din cauza lui Ponta si a guvernului sau…! Constitutia nu se respecta, deciziile Curtii Constitutionale nu se iau in considerare, statul de drept este acaparat.. Lovitura de stat a fost data, iar Europa ne va taxa!! Iar asta este doar inceputul dictaturii USL!

 

haha

Cand un elefant vrea sa ridice piciorul ar fi bine sa ii dai drumul... sau pe romaneste... daca-i ordin - cu placere !!!

 

@

Uraciociloooor . 'Ponta duce Romania in faliment' , 'Ponta da-ti demisia' .

Poate vrea binele omul , si o sa faca o schimbare pentru statul nostru. Doar asteptati

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor