Ponta: O parte a Consiliului Municipiului Bucuresti se opune fuziunii RADET-ELCEN

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 22:07
1805 citiri
Ponta: O parte a Consiliului Municipiului Bucuresti se opune fuziunii RADET-ELCEN

O parte a Consiliului Municipiului Bucuresti (CGMB) se opune hotararilor de fuziune a regiei de distributie termica (RADET) cu Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), situatie politica ce trebuie rezolvata, altfel bucurestenii urmand sa se supere pe consilieri aflati in campanie, afirma premierul Ponta.

El s-a referit astfel la datoriile RADET, in contextul problemelor cu furnizarea apei calde pentru un numar important de bucuresteni.

Milioane de bucuresteni, fara apa calda: Oprescu e direct raspunzator

"Din cauza situatiei de la Consiliul General al Municipiului Bucuresti - nu vreau s-o transform in politica, desi e politica, a explicat si primarul general, azi - se opune Consiliul General, sau, ma rog, o parte a Consiliului General, adoptarii hotararilor care sa ne permita sa facem fuziunea si sa stergem datoriile.

Sper doar ca toti consilierii generali, indiferent de apartenenta lor politica, sa-l sprijine pe primarul general, pentru ca noi am facut toate procedurile si suntem la zi cu totul. Altfel, o sa se supere bucurestenii pentru ca niste consilieri generali sunt in campanie electorala, ceea ce e foarte rau", a spus Ponta.

Continua problema apei calde in Bucuresti, desi Distrigaz a anuntat ca reia furnizarea de gaze

El a adaugat ca Guvernul si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, au facut cu mai mult timp in urma toate demersurile legale pentru fuziunea RADET-ELCEN.

PDL si PNL cer demisia "de urgenta" a primarului general al Capialei, Sorin Oprescu, pentru proasta gestionare a banului public, a declarat, luni, Mihai Atanasoaei (PDL), aratand ca bucurestenii nu vor avea apa calda si caldura decat pe perioada campaniei electorale.

La randul sau, liderul consilierilor PDL din CGMB, Mircea Raicu, a precizat ca, dupa sase ani de "administratie Sorin Oprescu", bucurestenii "retraiesc momente din epoca de aur", acest lucru fiind rezultatul a sase ani de subfinantare cronica a serviciilor publice de incalzire si transport.

Certati cu apa calda. Oprescu da vina pe Distrigaz: Amenintare la siguranta populatiei

Bucurestenii din sectoarele 2, 3, 4, 5 si 6 nu au mai avut apa calda incepand din 2 octombrie. ELCEN, furnizorul Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET), a explicat ca apa calda nu a mai fost livrata la temperaturile obisnuite in urma reducerii cantitatii de gaze primite de la Distrigaz.

RADET a anuntat pe site, sambata, ca a fost nevoita sa reduca temperatura apei calde, in sectoarele 2, 3, 4 si 5, din cauza reducerii presiunii si cantitatii de gaze livrate catre ELCEN.

Incepand din 30 septembrie, Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrata catre ELCEN, din cauza unei datorii de 88,86 de milioane de lei. Sambata, Distrigaz a anuntat ca a reluat furnizarea la parametri normali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#apa calda Bucuresti, #fuziune RADET ELCEN , #premier