Ponta, o veste buna si una proasta: Incasari pe plus la buget si "buboiul de coruptie" de la Astra Asigurari

Miercuri, 26 August 2015, ora 18:00
3618 citiri
Ponta, o veste buna si una proasta: Incasari pe plus la buget si "buboiul de coruptie" de la Astra Asigurari
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Victor Ponta a venit, miercuri, cu "doua vesti - una buna si una rea", pentru romani. Prim-ministrul a vorbit despre faptul ca la bugetul de stat se vor inregistra incasari excendentare in urmatoarele zile, dar si despre falimentul Astra Asigurari.

"Din datele neoficiale ale ANAF rezulta ca inca de azi (26) au fost incasate la buget toate sumele prevazute pentru luna august, deci in urmatoarele 5 zile vom avea iar incasari excedentare (chiar cu scaderea TVA la 9% la alimente si alte asemenea masuri)!

Mesajul este binevenit in contextul discutiilor despre Codul Fiscal si este foarte clar: combinatia magica - taxe mai mici si mai putine si ANAF mai eficient si performant in colectare si combaterea evaziunii. Asa cred ca putem si in 2016 sa mentinem directia pozitiva pe care ne aflam azi", a scris pe Facebook Victor Ponta.

"Buboiul de coruptie" de la Astra Asigurari

Dupa ce a prezentat vestea buna, premierul a vorbit despre falimentul Astra Asigurari si "matrapazlacurile facute de Dan Adamescu", care a provocat o paguba de peste 500 de milioane de lei la bugetul de stat.

Astra Asigurari intra in faliment. Ce se intampla cu asiguratii (Video)

"2. Dupa mai multi ani (prea multi dupa parerea mea) ASF a spart buboiul de coruptie si fraude de la ASTRA ASIGURARI. Inca din 2013 Guvernul, ASF si BNR am sesizat organele penale si am informat public asupra incredibilelor matrapazlacuri facute de Dan Adamescu (paguba este estimata la cel putin 500 milioane lei).

Dar protectia politica si mediatica pe care acesta a cumparat-o de-a lungul anilor a fost extrem de eficienta (din banii deturnati de la asigurati120 milioane de lei au fost folositi pentru finantarea 'deontologilor' de la 'Romania Libera' care si azi dau lectii de morala tuturor in timp ce incaseaza bani furati, iar politicienii PDL/PNL stimulati generos au luptat cu toate armele ca sa-l protejeze pe generosul domn Adamescu, cel care si acum se plimba linistit prin strainatate si sfideaza opinia publica!) ", a detaliat Victor Ponta.

Astra Asigurari, in faliment - Cum vor fi acoperite cererile de despagubire UPDATE

Totusi, seful Guvernului a precizat ca niciun asigurat - persoana fizica sau juridica - nu este in pericol, intrucat masurile luate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) in baza legislatiei acopera orice risc.

"Dar refuz sa accept ca pentru 500 milioane frauda si dupa ce a fost falimentata intentionat cea mai mare societate de asigurari din Romania vom ramane iar fara niciun vinovat!!!", a continuat acesta.

Astra Asigurari, in faliment - Detalii despre polite de la ASF

Comentariile premierului vin in contextul in care ASF a decis, miercuri, ca Astra Asigurari va intra in faliment. Hotararea a fost luata in contextul problemelor financiare pe care le are societatea. Cei care au polite incheiate la Astra Asigurari isi pot obtine banii inapoi pentru lunile ramase, sumele urmand sa fie achitate de Fondul de Garantare.

D.T.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ponta incasari excendetare, #Ponta Astra Asigurari , #premier