Ponta: Ordonanta privind reducerea posturilor in administratie ramane in vigoare

Joi, 06 Februarie 2014, ora 20:23
3431 citiri
Ponta: Ordonanta privind reducerea posturilor in administratie ramane in vigoare

Premierul Victor Ponta a aratat, joi, ca efectele Ordonantei de Urgenta care prevede reducerea cu 60.000 a posturilor din administratie raman in vigoare, deoarece CCR nu a declarat ordonanta ca fiind neconstitutionala, ci doar unele articole care au fost adaugate prin legea de aprobare.

"Nimic (nu se intampla - n.red.). Astazi m-am interesat. Stirea aparuta inteleg ca nu era corecta. Nu a fost declarata ordonanta neconstitutionala, ci ceva ce s-a adaugat in legea de aprobare, un articol sau doua articole care s-au adaugat la legea de aprobare la ordonanta, asa incat efectele ordonantei raman", a mentionat Victor Ponta, potrivit Realitatea Tv, care citeaza Mediafax.

Ordonanta de urgenta a Guvernului care prevede reducerea posturilor din administratia publica este neconstitutionala, au decis, miercuri, judecatorii Curtii Constitutionale (CC).

Curtea Constitutionala a admis, astfel, sesizarea de neconstitutionalitate inaintata de 61 de deputati din grupurile parlamentare ale PDL si PPDD.

"Cu majoritate de voturi, a admis obiectia de neconstitutionalitate formulata si a constatat ca dispozitiile Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.77/2013 pentru stabilirea unor masuri privind asigurarea functionalitatii administratiei publice locale, a numarului de posturi si reducerea cheltuielilor la institutiile si autoritatile publice din subordinea, sub autoritatea sau in coordonarea Guvernului ori a ministerelor sunt neconstitutionale fata de criticile formulate, raportate la art.115 alin. (6) din Constitutie, potrivit caruia 'Ordonantele de urgenta nu pot fi adoptate in domeniul legilor constitutionale, nu pot afecta regimul institutiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertatile si indatoririle prevazute de Constitutie, drepturile electorale si nu pot viza masuri de trecere silita a unor bunuri in proprietate publica' ", se arata intr-un comunicat al Curtii Constitutionale.

Semnatarii sesizarii precizau ca prin OUG 77/2013 au fost desfiintate, cu unele exceptii, posturile vacante de la ministere, institutii si autoritati publice aflate in subordinea, autoritatea sau in coordonarea Guvernului ori a ministerelor, indiferent de modul de finantare.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Ponta ordonanta posturi administratie, #Ponta posturi administratie , #premier