Ponta: Parchetul sa cerceteze ce e fals si ce nu in adresele CCR

Joi, 09 August 2012, ora 14:23
3752 citiri
Ponta: Parchetul sa cerceteze ce e fals si ce nu in adresele CCR
Foto: antena3.ro

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Ministerul Justitiei, ca in conditiile in care doi judecatori au spus public ca erata CCR si unele adrese nu sunt asumate de intregul plen, Parchetul ar trebui sa vada daca sunt false acele documente si cine le-a falsificat.

"Monitorul Oficial a primit un inscris extrem de ciudat. Nu pot eu sa spun daca e fals sau nu, pentru ca asta in mod sigur va spune Parchetul General (...). Eu pot doar sa spun ca am fost informat de secretarul general al Guvernului asupra faptului ca a primit o adresa neobisnuita, nu era semnata de domnul Zegrean, era semnata cu o bara. Si includea un paragraf.

Se intampla de destule ori sa ai corecturi in sensul in care in loc de o litera e alta, in loc de o cifra e alta, dar sa uiti un paragraf pe care dupa aceea sa ceri sa-l incluzi, nu s-a intamplat niciodata. Eu i-am cerut secretarului general, avand in vedere ca legea spune foarte clar ca raspunderea asupra a ce se publica in Monitorul Oficial nu apartine Monitorului, ci apartine celui care a trimis adresa si am spus 'Bun, daca nu ne apartine noua raspunderea, ci apartine celui care a trimis-o, publicati-o'", a povestit Victor Ponta periplul birocratic al eratei hotararii CCR.

Premierul considera insa ca procurorii ar trebui sa verifice aceste aspecte si daca documentele respective, contestate deja de doi judecatori CCR, sunt false.

"Cel care a trimis insa adresa... Am inteles din relatarile pe care dvs le-ati facut in media, ca cel putin doi judecatori ai Curtii Constitutionale o considera ilegala. Eu nu stiu sa se fi intrunit Curtea Constitutionala, dar nu era sarcina Monitorului Oficial sa verifice daca s-a intrunit sau nu Curtea.

E foarte clar insa ca Parchetul General va trebui sa vada daca sunt false acele adrese si cine le-a falsificat. Eu doar va explic ca, in conformitate cu legea, raspunderea nu apartine Monitorului Oficial, ci apartine celui care a trimis adresa la Monitorul Oficial. Noi publicam orice daca ne vine de la Curtea Constitutionala. Trebuie sa publicam ca altfel, pac doamna Barbu la 'Razboiu' cu plangerea penala", a conchis Victor Ponta.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Victor Ponta cerere Parchet, #Parchet cercetare adresa CCR, #Parchet cercetare erata Monitor Oficial, #CCR erata liste electorale , #premier