Ponta: Urmatoarea suspendare? Poate a domnului Antonescu

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 22:37
8959 citiri
Ponta: Urmatoarea suspendare? Poate a domnului Antonescu
Foto: B1 TV

Premierul Victor Ponta a sugerat, luni seara, ca nu se mai pune problema suspendarii presedintelui Traian Basescu.

Intrebat daca va reactiona altfel pe viitor, avand in vedere reactia Occidentului la suspendarea lui Traian Basescu, Victor Ponta a raspuns, in gluma: "La urmatoarea suspendare? Poate la suspendarea domnului Antonescu".

De asemenea, Ponta a spus ca mandatul lui Traian Basescu se va incheia in 2014.

"Mandatul domnului presedinte Basescu expira in 2014, pana atunci trebuie sa reglementam in Constitutie toate punctele care ne-au dus la conflicte. Ce facem cu cvorumul, ca sa nu mai ajungem la Curtea Constitutionala", a completat Ponta.

Premierul a spus ca se va ajunge la noi conflicte cu presedintele numai daca nu va fi lasat in pace.

"Ne vom certa cand domnul Basescu ma va ataca iarasi. (...) Intre Basescu si mine este o incompatibilitate fundamentala. Trebuie sa facem reguli mai clare, ca sa putem rezolva situatii de acest gen in viitor", a adaugat premierul.

Ponta: Comisia Europeana asteapta liniste de la guvernul Romaniei

Premierul a detaliat si discutiile avute la Bruxelles, cu oficialii Uniunii Europene. El a declarat ca acestia asteapta ca situatia politica din Romania sa se calmeze.

"Barroso a fost satisfacut ca tot ce a discutat cu mine, m-am tinut de cuvant. Comisia Europeana asteapta liniste de la guvernul Romaniei", a spus Ponta.

Premierul a dezvaluit chiar si faptul ca a avut o discutie telefonica cu Traian Basescu, desi in urma cu doua luni a promis ca nu va mai vorbi niciodata cu presedintele.

"Duminica am discutat cu domnul Basescu la telefon. El m-a sunat si mi-a spus ce a vorbit cu domnul Barroso. Am avut subiecte diferite de discutie la Bruxelles. Eu am vorbit despre ceea ce face guvernul. Cu cat ne suprapunem mai putin, cu atat vom avea mai putine motive de conflict", a spus premierul.

Ponta: Fostii parlamentari PDL vor candida pe listele USL

Victor Ponta a mai spus ca parlamentarii care au trecut de la PDL la PSD isi vor gasi loc pe liste USL.

"Sunt asemenea cazuri, de parlamentari care au trecut de la PDL la PSD si care vor candida pe listele USL", a declarat Ponta.

Ponta a mai spus ca numele tuturor candidatilor vor fi cunoscute pana, cel tarziu, la data de 15 octombrie.

Reprezentantii USL s-au intalnit, luni, la Palatul Victoria pentru a discuta despre candidaturile pentru alegerile parlamentare. Ponta a justificat gazduirea unei reuniuni politice in sediul Guvernului prin programul sau foarte incarcat.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Ponta alegeri parlamentari USL, #parlamentari PDL candidati USL , #premier