Ponta: Parlamentarii Puterii nu vor boicota citirea deciziei CC - fara artificii

Marti, 21 August 2012, ora 23:32
4932 citiri
Ponta: Parlamentarii Puterii nu vor boicota citirea deciziei CC - fara artificii
Foto: Arhiva

Parlamentarii USL nu vor intarzia si nici nu vor boicota citirea deciziei Curtii Constitutionale de invalidare a referendumului in plenul celor doua Camere. In plus, nu vor invoca existenta cvorumului de plen, desi formal cvorumul este obligatoriu, a declarat premierul Victor Ponta.

Ponta a aratat ca a discutat cu Crin Antonescu si au convenit ca ar fi o greseala intarzierea incheierii procedurilor de invalidare a referendumului.

"Pot sa va garantez in ceea ce priveste PSD, USL, ca noi nu vom ridica problema cvorumului, in sensul in care e o perioada de vacante si poate ca nu vor fi atat de multi parlamentari. E o formalitate citirea. Nu vom intarzia, nu vom boicota, nu vom invoca noi un artificiu procedural" , a spus Ponta, care a precizat ca desi e lider de partid, nu-i poate convoca pe parlamentari din vacanta.

Intrebat daca ar fi o problema lipsa cvorumului de plen, Victor Ponta a spus ca "strict formal" ar constitui o problema, dar, din punctul sau de vedere, Parlamentul trebuie doar sa asiste la citirea deciziei Curtii Constitutionale, dupa care decizia se publica in Monitorul Oficial, iar Traian Basescu revine, ca presedinte, la Cotroceni.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat marti ca va convoca sedinta Biroului Permanent in momentul in care va primi hotararea Curtii Constitutionale in privinta referendumului.

"Decizia trebuie citita in plenul Curtii, dupa aia se trimite celor doi presedinti de Camere, cei doi presedinti convoaca Birourile Permanente, care trebuie sa fie in cvorum - pentru ca aici se aplica si Regulamentul Senatului. Birourile Permanente convoaca plenul reunit intr-o sedinta extraordinara, plenul trebuie sa fie in cvorum, se citeste decizia Curtii si se inchide plenul. Apoi se publica in Monitorul Oficial, de indata", a explicat Zgonea.

Curtea Constitutionala a constatat, in hotararea adoptata marti, ca procedura de organizare a referendumului a fost respectata, ca nu s-a intrunit conditia de cvorum pentru ca scrutinul sa fie valabil si mentioneaza ca la data publicarii deciziei in Monitorul Oficial Traian Basescu isi reia atributiile.

Potrivit unui comunicat al CC, plenul Curtii Constitutionale a decis cu majoritate de voturi ca procedura pentru organizarea si desfasurarea referendumului din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Basescu a fost respectata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#citire decizie referendum CC, #citire decizie CCR CC, #formalitati invalidare referendum CC , #premier