Ponta participa la reuniunea liderilor socialistilor europeni, in Bulgaria

Sambata, 22 Iunie 2013, ora 10:48
1252 citiri
Ponta participa la reuniunea liderilor socialistilor europeni, in Bulgaria
Foto: victorponta.ro

Consiliul Partidului Socialistilor Europeni (PES), structura executiva a formatiunii, se reuneste, sambata, in capitala bulgara Sofia. Printre oaspetii straini se va afla si premierul Romaniei, Victor Ponta, care va participa in calitate de presedinte al Partidului Social Democrat.

Sedinta Consiliului PES, care este cel mai mare forum anual al partidului, va reuni sambata reprezentantii partidelor socialiste, social-democrate si laburiste din intreaga Europa.

Consiliul va defini prioritatile pentru urmatoarele luni si va da startul pregatirilor pentru campania electorala in vederea alegerilor pentru Parlamentul European din vara lui 2014. Forumul a fost precedat vineri de reuniunea organizatiei de femei a PES.

Evenimentul are loc pe fondul unei situatii destul de tensionate in Bulgaria. De o saptamana, cateva mii de bulgari protesteaza in strazile Sofiei, cerand demisia premierului Plamen Oresarski, care a fost nominalizat de Partidul Socialist Bulgar. Nemultumirea a fost provocata de nominalizarea unui controversat parlamentar, reprezentant al partenerului de alianta a socialistilor - partidul etnicilor turci, la sefia agentiei pentru securitate nationala.

Sute de bulgari au confirmat pana vineri seara ca vor veni sambata in fata Palatului National al Culturii pentru a-si exprima parerea despre Serghei Stanisev, lider al socialistilor bulgari si presedinte al Partidului Socialistilor Europeni. Stanisev a fost cel care a aparat nominalizarea controversatului parlamentar Delian Peevski in plenul Legislativului. Desi Peevski s-a retras aproape imediat, iar Stanisev a recunoscut ca a facut o greseala politica si si-a cerut scuze, nemultumirea continua, inclusiv in randurile Partidului Socialist Bulgar.

Din ce in ce mai multi socialisti si filiale ale partidului insista sa fie convocat un congres extraordinar la care ar putea fi schimbat liderul partidului. In pofida declaratiilor de la inceputul saptamanii, Stanisev s-a razgandit si nu a cerut joi un vot de incredere din partea Consiliului National.

Primaria orasului Sofia informeaza ca zona Palatului National al Culturii va fi una de securitate in ziua de sambata si accesul va fi restrans. Protestatarii discuta insa pe Facebook cum ar putea sa se organizeze, astfel incat sa ajunga in apropiere si sa fie observati de oaspetii straini.

"Important este sa nu-i huiduim pe oaspetii din Europa, ei nu au nici o vina pentru cele facute de Stanisev in Bulgaria", avertizeaza organizatorul protestului de sambata.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Victor Ponta reuniune socialisti Sofia, #Ponta intalnire Stanisev, #Ponta socialisti Bulgaria, #Ponta intalnire socialisti, #proteste Bulgaria Stanisev , #premier