Ponta pleaca in Finlanda si Lituania

Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 22:49
1815 citiri
Ponta pleaca in Finlanda si Lituania
Foto: gov.ro

Premierul Victor Ponta se va afla, in perioada 23-24 septembrie, in vizite oficiale in Finlanda si Lituania, unde se va intalni cu omologii sau, dar si cu alti oficiali.

In cadrul vizitei in Finlanda, Ponta va avea intrevederi cu omologul sau Jyrki Katainen si cu presedintele Parlamentului, Eero Heinaluoma.

De asemenea, prim-ministrul va participa la un Forum economic si, impreuna cu ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, va lua parte la conferinta pe educatie Helsinki - Bucuresti, organizata de Universitatea Aalto din Finlanda, informeaza un comunicat al Guvernului.

In Lituania, premierul va avea convorbiri cu omologul sau lituanian Algirdas Butkevicius si cu presedintele Parlamentului, Vydas Gedvilas. Ponta se va intalni, de asemenea, si cu reprezentantii oamenilor de afaceri din Lituania.

Ponta, vizita oficiala la Ankara, pentru discutii cu premierul si presedintele Turciei

Cele doua vizite au ca obiectiv consolidarea dialogului politic bilateral la nivel inalt, dinamizarea cooperarii, in special in domeniul economic, si asigurarea unei coordonari permanente pe teme europene, in contextul in care Lituania detine in prezent Presedintia Uniunii Europene, iar Finlanda va face parte din tarile alaturi de care Romania va asigura Presedintia UE in 2019.

De asemenea, vor fi discutate o serie de subiecte de actualitate de pe agenda europeana si internationala. Astfel, vor fi abordate aspecte legate de viitorul Europei, situatia economica la nivelul UE, combaterea somajului, in special in randul tinerilor, agenda digitala, inovarea si cercetarea, competitivitatea la nivelul UE, pregatirea summit-ului de la Vilnius, privind Parteneriatul Estic, relatia transatlantica si altele.

Din delegatia care il va insoti pe Primul-ministru vor face parte ministrul delegat pentru infrastructura si investitii, Dan Sova, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, secretarii de stat George Ciamba, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, si Bogdan Tohaneanu, din Ministerul de Interne, dar si consilieri ai premierului.

D.T.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Victor Ponta vizita Finlanda, #Victor Ponta vizita Lituania, #Victor Ponta Finlanda Lituania , #premier
Comentarii
Poza Cristiann80
Cristiann80
rank 5
Sa plece sa nu-l mai vedem la tv toata ziua!!!
Poza conti
conti
rank 5
Ponta pleaca in Finlanda si Lituania