Ponta: PNL nu vrea impozitarea salariilor de peste 1.000 de euro. Sa nu ceara bani la rectificare

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 18:43
4224 citiri
Ponta: PNL nu vrea impozitarea salariilor de peste 1.000 de euro. Sa nu ceara bani la rectificare
Foto: Romania TV

Victor Ponta si Crin Antonescu sunt din nou in dezacord. Premierul a declarat, marti, dupa sedinta USL ca PNL nu este de acord cu propunerea de a impozita salariile bugetare mai mari de 1.000 de euro pe luna.

Ponta a adaugat ca le-a zis liberalilor sa nu vina la rectificare sa ceara bani.

"PNL a zis sa nu ii impozitam, dupa care le-am zis sa nu vina la rectificare sa ceara vreun ban. Cei care au peste 1.000 de euro pot sa participe cu o taxa de solidaritate", a spus premierul.

Acesta a precizat ca nu este corect ca medicii si profesorii sa fie platiti cu 1.200-1.500 de lei pe luna, iar directorii unor companii de stat sa primeasca chiar si 10.000 de lei.

"Stiu ca protesteaza niste directori de la Medias. Toti au vreo 10.000 de euro pe luna. Poate mai reusim sa luam ceva de la ei", a continuat seful Guvernului.

El sustine ca nu este importanta suma care s-ar strange din acest impozit, ci mesajul transmis.

"Nu e vorba de suma. E vorba de un anumit mesaj pe care il consider corect. E profund incorect sa fii director printr-o companie de stat si sa ai 100 de milioane salariu", a adaugat el.

Ponta: Vreau o taxa de solidaritate de 10% pentru bugetarii cu peste 1.000 de euro

Ce s-a mai discutat in prima sedinta USL de dupa scandalul procurorilor

Premierul a mai spus ca in timpul sedintei USL s-au discutat rezultatele economice ale primului trimestu, fiind vesti bune legate de incasari mai mari cu 10% fata de trimestrul I de anul trecut, referindu-se la incasari din TVA si accize, printre altele. Vestile proaste sunt legate de o scadere a veniturilor privind impozitul pe venit.

Ponta a mai anuntat ca vrea sa modifice cat mai repede Legea insolventei, astfel incat sa fie pedepsiti cei care isi baga intentionat firmele in insolventa pentru a nu mai plati taxe.

"Sunt companii multe care intra in insolventa, pentru ca nu reusesc sa faca fata cu obligatiile pe care le au. A doua categorie, si acolo trebuie sa acceleram Legea insolventei, se refera la cei care intra cu rea vointa in insolventa.

Merg mai departe, isi tin activitatea fara sa plateasca nicio taxa. Trebuie sa schimbam Legea insolventei, sa ii sanctionam pe cei care intra in mod fraudulos in insolventa doar pentru a nu plati taxe si impozite", a adaugat Ponta.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ponta PNL impozitare salarii bugetari, #impozitare salarii bugetare mari, #Ponta impozit salarii mari , #premier