Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Ponta precipita apele la Budapesta: Ambasadorul roman, convocat de MAE ungar

Marti, 11 August 2015, ora 15:43
7009 citiri
Ponta precipita apele la Budapesta: Ambasadorul roman, convocat de MAE ungar
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul ungar de Externe l-a convocat pe ambasadorul roman la Budapesta, Victor Micula, in legatura cu afirmatiile de luni ale prim-ministrului Victor Ponta, potrivit carora Ungaria incearca "sa provoace" Romania.

Intr-un interviu acordat luni unui post de televiziune, premierul Ponta a facut referire la declaratii anterioare ale ambasadorului ungar la Bucuresti, Botond Zakonyi, cu privire la relatiile bilaterale.

Potrivit agentiei MTI, Zakonyi a declarat ca aceste relatii depind si de cooperarea in proiecte de infrastructura, insa partea romana "nu reuseste sa demonstreze suficienta bunavointa" in acest domeniu.

Ponta acuza Guvernul Ungariei: Eu nu o sa ma las provocat

Dupa cum transmite aceeasi agentie, secretarul de stat ungar Levente Magyar i-a solicitat ambasadorului roman sa explice "acuzatiile inacceptabile" ale lui Victor Ponta. Remarcile premierului roman indica faptul ca acesta incearca sa foloseasca "agitatia anti-ungara pentru a acoperi (...) criza politica din tara sa", sustine MTI.

Recentele "izbucniri" ale Guvernului roman in legatura cu relatiile cu Ungaria se dovedesc daunatoare acestor relatii, a mai afirmat secretarul de stat Levente Magyar, conform agentiei ungare.

Ce a spus Ponta despre Guvernul de la Budapesta

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, referitor la interviul acordat de ambasadorul Ungariei la Bucuresti, ca guvernul tarii vecine doreste sa provoace autoritatile romane in contextul criticilor la care este supus de tarile europene si de Statele Unite.

"Cred ca Guvernul Ungariei - si ambasadorul face jocul guvernului - incearca foarte tare sa ne provoace. Ei in acest moment sunt criticati de toata Europa si de America pentru antisemitism, pentru revizionism, pentru prietenia cu Rusia, pentru gardul pe care il fac impotriva imigrantilor si atunci incearca o chestie: Hai sa tragem si Romania in scandal. Eu nu vreau sa fac chestia asta. Vreau sa raspunda ei pentru ceea ce fac acolo. (...) Nu vreau sa ma las provocat", a spus Ponta, la Romania TV.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) l-a convocat luni dimineata, ca urmare a interviului recent acordat de ambasadorul ungar, Zakonyi Botond, pe insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Ungariei la Bucuresti, Nagy Karoly Zoltan, context in care s-a aratat ca partea ungara nu este inca pregatita sa respecte cadrul general al relatiei bilaterale, potrivit unui comunicat remis de MAE.

Diplomat maghiar, convocat la MAE dupa declaratiile date de ambasadorul Ungariei

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#ambasador roman convocate MAE ungar, #declaratii Ponta ambasador roman, #Ponta atac Ungaria , #premier