Ponta preseaza CSM sa grabeasca audierea procurorilor

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 17:05
2486 citiri
Ponta preseaza CSM sa grabeasca audierea procurorilor
Foto: Guvernul Romaniei

Biroul de presa al Guvernului a remis, vineri, un comunicat prin intermediul caruia solicita CSM sa reconsidere calendarul stabilit pentru audierile celor 6 procurori propusi sa ocupe functii de conducere in Ministerul Public.

"La inceputul saptamanii viitoare, Ministerul Justitiei va intreprinde toate masurile necesare pentru a transmite catre Consiliul Superior al Magistraturii documentele prevazute de lege cu privire la cei sase candidati propusi pentru functiile de conducere din Ministerul Public.

Primul-ministru Victor Ponta, in calitate de Ministru al Justitiei, adreseaza rugamintea sectiei de procurori a CSM de a analiza posibilitatea reconsiderarii calendarului stabilit pentru procedurile legale, in dorinta asigurarii, cat de curand posibil, a stabilitatii necesare la nivelul conducerii Ministerului Public", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Victor Ponta a trimis, miercuri, o scrisoare la CSM prin care a anuntat ca a decis sa faca propuneri pentru conducerea Ministerului Public. Premierul a decis sa il propuna pe Tiberiu Nitu pentru functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitiei, pe Bogdan Licu pentru functia de prim adjunct al procurorului general, Codrut Olaru pentru functia de adjunct al procurorului general, Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror sef al DNA, Alina Bica pentru functia de procuror sef al DIICOT, iar Elena Georgiana Hosu pentru functia de adjunct al procurorului sef al DIICOT.

Ponta s-a razgandit din nou: Kovesi propusa sef la DNA, Nitu - procuror general

CSM a luat la cunostinta de decizia premierului si a stabilit calendarul procedurilor legale, in conformitate cu regulamentele interne.

Kovesi si Nitu ar putea fi numiti in functii abia in iunie - vezi calendarul CSM

Astfel, sectia pentru procurori a hotarat, cu unanimitate de voturi, in sedinta din 3 aprilie stabilirea urmatorului calendar de desfasurare a procedurii:

03.04.2013-30.04.2013 - solicitarea documentelor ce trebuie sa insoteasca candidaturile si termen pentru transmiterea tuturor documentelor cerute de lege si regulament;

30.04.2013-21.05.2013 - punerea in dezbatere publica a proiectelor de management si efectuarea verificarilor asupra candidaturilor;

21.05.2013-28.05.2013 - analiza rezultatelor demersului anterior;

28, 29, 30.05.2013 - intervievarea candidatilor;

03.06.2013 - transmiterea avizelor catre Ministerul Justitiei

Vineri, Daniel Morar a cerut CSM sa ii retraga detasarea in fruntea Ministerului Public, ca urmare a faptului ca premierul si presedintele au pus la indoiala legalitatea bazei in care s-a facut aceasta detasare.

Daniel Morar pleaca de la Parchetul General: Am venit sa rezolv probleme, nu sa creez unele

CSM a aprobat cererea lui Daniel Morar, urmand ca acesta sa isi inceteze interimatul de procuror general in data de 15 aprilie, dupa care sa devina consilier al presedintelui CSM pana la data de 7 iunie, urmand ca in 8 iunie sa preia mandatul de judecator la Curtea Constitutionala.

Daniel Morar, numit consilier al sefului CSM - detasarea la M.Public inceteaza in 10 zile

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta CSM calendar audieri, #Ponta audieri procurori CSM, #Ponta Nitu Kovesi procurori , #premier