Ponta: Presedintele CNAS si-a dat demisia (Video)

Autor: Ana Ilie
Joi, 13 Iunie 2013, ora 22:01
3485 citiri
Ponta: Presedintele CNAS si-a dat demisia (Video)

Premierul Victor Ponta a anuntat ca presedintele CNAS, Doru Badescu, implicat intr-un scandal cu fostul presedinte CNAS, Lucian Duta, si-a dat demisia joi. De asemenea, vineri va numi un nou presedinte al Casei.

"Domnul Badescu si-a dat demisia. Maine il voi propune pe Cristian Busoi la conducerea CNAS", a anuntat Ponta, la B1Tv.

Anterior, Ponta ii ceruse lui Badescu sa ii ceara scuze lui Duta, dupa ce a calificat propunerea presedintului drept una mafiota. Mai mult, Duta a fost acuzat ca e urmarit penal, lucru care s-a dovedit a fi neadevarat.

Circul de la CNAS continua: Ponta vrea scuze si sustine ca Duta e urmarit penal (Video)

"In urma situatiei create prin desemnarea dr. Lucian Duta in Consiliul de administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, primul-ministru Victor Ponta a avut o discutie, astazi la sediul Guvernului, cu presedintele CNAS dr. Doru Badescu.

Primul-ministru considera ca limbajul folosit in comunicatul oficial difuzat de CNAS a fost total nepotrivit si i-a cerut presedintelui Doru Badescu sa isi exprime regretul pentru acest ton si pe viitor sa foloseasca un limbaj institutional adecvat", se arata intr-un comunicat remis de Guvern Ziare.com.

In opinia premierului, abordarea a fost "nefericita". Totodata, insa, Victor Ponta contesta alegerea facuta de Administratia Prezidentiala. Premierul sustine ca Lucian Duta "face obiectul unor dosare de urmarire penala aflate pe rolul DNA in legatura cu incalcari ale legii privind Sistemul Informatic Unic Integrat de sanatate din Romania si in legatura cu aplicarea Taxei clawback".

Intr-un comunicat remis Ziare.com, Lucian Duta neaga ca ar fi urmarit penal.

"Pentru o corecta informare a opiniei publice, doresc sa fac urmatoarele precizari. Nu exista nicio incepere de urmarire penala de catre DNA pe numele meu. Exista o plangere la DNA depusa de Corpul de Control al primului ministru Victor Ponta in legatura cu activitatea CNAS, o plangere care se afla in analiza. In concluzie, nu sunt cercetat penal, nu s-a inceput niciun fel de urmarire penala pe numele meu".

Un scandal de proportii a izbucnit, miercuri, la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, dupa ce conducerea CNAS a calificat numirea lui Lucian Duta, de catre Administratia Prezidentiala, pentru consiliul de administratie, drept "mafiota".

In vreme ce Duta sustine ca nu are idee de ce se foloseste aceasta acuzatie dura, presedintele Casei, Doru Badescu, invoca argumente ilare.

Intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv, Badescu a recunoscut ca nu are nimic sa-i reproseze "concret" lui Duta, insa s-a intrebat retoric daca "dintre toti medicii din Romania singurul care poate dinamiza sistemul de sanatate este domnul Duta? Erau si alti specialisti din Romania care puteau sa contribuie la bunul mers...".

Badescu speculeaza ca ar exista un eventual conflict de interese, dar arata si ca adresa de la presedintie nu contine numele intreg al lui Duta, ceea ce l-a facut sa foloseasca sintagma "numire specifica gruparilor mafiote".

Anterior acestor "explicatii", CNAS considera, intr-un comunicat de presa, ca numirea lui Lucian Duta in Consiliul de Administratie al institutiei este "o gafa" a administratiei prezidentiale, "specifica organizatiilor mafiote" si ameninta ca, pana la retragere acesteia, CA nu se va intruni.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#presedinte CNAS demisie, #numire presedinte CNAS , #premier