Ziare.com

Ponta: Presedintele sau premierul nu pot discuta tratate care afecteaza suveranitatea

de Madalina Mitan
Marti, 03 Iulie 2012, ora 13:30

   

Ponta: Presedintele sau premierul nu pot discuta tratate care afecteaza suveranitatea
Dupa o zi mai mult decat agitata in Parlament, in care USL a cerut revocarea presedintilor celor doua Camere dar si a Avocatului Poporului, premierul Victor Ponta le-a vorbit parlamentarilor despre ce a facut la Bruxelles, unde a participat la Consiliul European. Parlamentarii PDL au parasit sala, inainte ca Ponta sa-si sustina discursul.

"Ma aflu aici pentru a informa Parlamentul Romaniei asupra concluziilor unui Consiliu European care priveste, prin activitatile sale, intreaga activitate a Uniunii Europene, inclusiv Romania, ca tara membra", a spus Ponta.

Justificandu-si interventia in fata parlamentarilor, Ponta a precizat ca Angela Merkel si alti prim ministri participanti la Consiliu s-au prezentat in fata propriilor Parlamente pentru a-si informa cetatenii.

"Informarea pe care o fac astazi (marti, n.red.) am facut-o ieri seara pentru colegii mei ministri si am trimis-o si presedintelui Romaniei. Aceasta informare este un gest care sper sa devina o regula", a mai spus Victor Ponta.

"Premierul nu poate sa discute singur despre tratate care afecteaza suveranitatea nationala, dar nici presedintele nu poate singur. Presedintele este ales de catre popor, Guvernul este desemnat, iar Parlamentul este ales. Revizuirea Constitutiei se va face numai prin decizia electoratului", a precizat premierul, referindu-se probabil la modificarea Constitutiei si la discutia cu presedintele Traian Basescu de la ceremonia de investitura a ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Victor Ponta a primit, intr-un plic, propunerea lui Traian Basescu de a demisiona, daca USL este de acord cu modificarea Constitutiei si cu respectarea referendumului privind reducerea numarului de parlamentari. Este vorba de aceeasi propunere pe care Victor Ponta a rupt-o in fata congresului USL din luna aprilie.

Ponta confirma: Basescu i-a propus din nou demisia, in schimbul revizuirii Constitutiei

Seful Guvernului a prezentat, pe larg, discutiile care au avut loc la Consiliul European de la Bruxelles, desfasurat in perioada 28-29 iunie. "Am dorit sa va informez in mod direct ca, in cursul Consiliului, s-a dorit completarea misiunilor economice, o coordonare a politicilor fiscale si bugetare la nivelul Uniunii Europene.

Raspunsul Consiliului a fost clar: alaturi de disciplina bugetara si austeritate sunt necesare masuri de crestere economica si crearea de noi locuri de munca", le-a mai spus Ponta, in fata parlamentarilor.

"Pentru Romania, principala concluzie a acestui Summit a fost ca orice fel de masura de crestere si orice fel de alocare financiara sa nu afecteze alocarea de fonduri europene petrnu perioada 2014 - 2020", a adaugat seful Guvernului.

"La momentul preluarii mandatului, eram pe ultimul loc in ce priveste rata de absorbtie a fondurilor europene. In continuare vom informa Parlamentul care sunt masurile luate pentru cresterea acestei rate. Avem nevoie de schimbari majore pentru absorbtia banilor europeni. Vom putea cere realocarea fondurilor catre alte dimensiuni", a mai spus Ponta.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2524 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Revolutia damboviteana continua ...........

Tziganie a la roumanie ...
Trai nenica cu tziganii din USL .

 

Da, parlamentul e mai rau decat o satra de tzigani..

Dac-ar sari toti in cap, Romania ar scapa de niste c.urve politice.

in prostiai nemarginita

Ar vrea sa trimita tot parlamentul la Bruxel cand baietii aia au spus clar ca e un singur scaun acolo.
PS: Suveranitatea tarii este prevazuta in constitutia asa ca doar prin o revizuire a legii fundamentale se poate ceda din suveranitate orice ar promite oricine s-ar duce la Bruxel.

..un gest care sper sa devina o regula", a mai spus Victor Ponta.

DEMISIA hotule.

 

Bravo Ponta!

Basescu se crede un fel de semizeu, asa cum era pe vapor! L-am auzit cand a spus ca pe vapor el era si mama si tata, si dumnezeu si satana, si alfa si omega. El se crede in continuare pe un vapor, nu intelege principiile democratiei! De obicei, cei care striga sus si tare ca democratia este in pericol, aceia n-o respecta de loc! Se cred deasupra tuturor! De aceea el nu a prezentat niciun raport in fata Parlamentului atunci cand se intorcea de la Bruxelles. Tinea o conferinta de presa la aeroport, unde printre cateva hahaituri si glumite, ne spunea cat de rau este la altii!!!!

 

Scopul USL

Daca nu era clar, iata de unde spera sa fure si ei fonduri babane pentru guzganii lor:

"Pentru Romania, principala concluzie a acestui Summit a fost ca orice fel de masura de crestere si orice fel de alocare financiara sa nu afecteze alocarea de fonduri europene pentru perioada 2014 - 2020".

 

Presedintele sau premierul nu pot discuta tratate care afecteaza suv

Apropo,lumineazane,CINE?
(Ponta nu este in zstare!)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor