Ponta: Primul tur al prezidentialelor, probabil in noiembrie. Cine va fi candidatul USL

Duminica, 12 Ianuarie 2014, ora 21:40
3124 citiri
Ponta: Primul tur al prezidentialelor, probabil in noiembrie. Cine va fi candidatul USL

Primul tur al alegerilor prezidentiale din 2014 va avea loc cel mai probabil in noiembrie, a declarat, duminica seara, prim ministrul Victor Ponta.

"Am avut astazi (duminica -n.r.) o discutie cu liderii USL, primul tur va avea loc cel mai probabil in noiembrie, dar o sa mai discutam si decidem maine", a declarat Victor Ponta, intr-o emisiune la Antena 3.

Intalniri tensionate, departe de ochii presei

Alegerile prezidentiale din acest an ar urma sa fie organizate "undeva in luna noiembrie", astfel incat noul presedinte sa isi poata incepe activitatea imediat dupa 21 decembrie, cand expira mandatul prezidential al lui Traian Basescu, a explicat Victor Ponta.

La discutia dintre liderii USL s-a mai discutat si "sa votam din nou in Parlament toate aceste legi pe care le-a intors Basescu".

"A doua oara nu mare are ce face, trebuie sa le promulge in zece zile. Probabil ca va face cum a mai facut, sa le semneze la 12 noaptea, dar asta e o chestie de copil cu probleme, nu de om serios", a mai spus Ponta.

In ce priveste intalnirea informala a liderilor USL de duminica seara, Ponta a spus ca "a fost o discutie foarte buna si deciziile pe care maine o sa le anuntam sunt foarte importante (...).

Modificarea Constitutiei ramane o prioritate, partea economica este extrem de importanta si modul in care Romania se comporta la nivel regional si international. Acestea sunt obiectivele principale.

Nu am discutat foarte mult de partciparea pe liste la alegeri, ci ca dusmanul nostru principal la europarlamentare si prezidentiale este regimul Basescu. A fost necesar sa spunem inca o data cine-i dusmanul: PNL pentru PSD si invers sau regimul Traian Basescu?

La europarlamentare vor fi doua motoare, liberalii si PSD, dar care vor trage intr-o singura directie. Lucrurile pe care le vom decide si le vom anunta maine vor fi in acest sens".

Ponta a spus ca este convins ca "in 2014 USL nu se va rupe si vom ramane impreuna pentru a ne atinge acest obiectiv principal".

Ponta a respins ideea convocarii Congreselor partidelor USL pentru a reconfirma candidatura lui Crin Antonescu: "Nu-i nevoie sa facem din nou congrese din moment ce am votat o data. Crin Antonescu este candidatul nostru".

Premierul a mai spus ca este convins ca "2014 o sa fie un an foarte bun, o sa se termine foarte bine".

"Eu chiar cred ca ultimii noua ani au fost niste ani rai pentru Romania, in care am fi putut face mai multe. Ii inchidem anul acesta, cei 10 ani de regim gresit, anti-romanesc", a adaugat Ponta.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#alegeri prezidentiale 2014, #alegeri prezidentiale noiembrie Ponta , #premier