Ponta pune conditii liberalilor - Cum trebuie sa fie propunerea pentru Transporturi (Video)

Sambata, 24 August 2013, ora 12:11
3638 citiri
Ponta pune conditii liberalilor - Cum trebuie sa fie propunerea pentru Transporturi (Video)
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a declarat ca asteapta, duminica, din partea PNL, ca pentru Transporturi sa fie propusa o persoana cu experienta politica, imagine foarte buna si un profesionist in domeniu, adaugand ca "oficial" nu a respins un nume deoarece nu a primit o propunere "oficiala".

"Sunt absolut convins ca este interesul meu si al PNL ca cel care va ocupa functia de ministru al Transporturilor de luni practic, ca luni trebuie sa depuna juramantul, este o persoana cu experienta politica, cu imagine foarte buna si profesionist in domeniu. Nu am respins o propunere oficiala, pentru ca nu mi s-a facut o propunere oficiala, ce a spus domnul Antonescu aseara este adevarat, propunerea mi se va face maine, dupa sedinta PNL", a declarat Ponta, sambata.

El a amintit ca in acordul USL este prevazut dreptul prim-ministrului de a refuza sau a avea un ultim cuvant in cazul ministrilor, dar ca pana in prezent nu a fost niciodata cazul sa invoce acest drept.

"Sunt convins ca nu va fi cazul nici maine", a conchis Ponta.

Intrebat insa daca va accepta ca Nini Sapunaru sa fie ministru al Transporturilor in cazul in care aceasta va fi propunerea PNL, premierul a explicat ca nu doreste sa comenteze, deoarece s-ar grabi degeaba, si ca asteapta decizia conducerii PNL, insistand asupra faptul ca este convins ca va fi o propunere foarte buna "sau poate chiar doua".

Vineri, surse politice au declarat ca premierul Victor Ponta se impotriveste nominalizarii lui Nini Sapunaru pentru functia de ministru al Transporturilor, cerand PNL o alta propunere.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, pentru "Gandul", ca nu a discutat cu premierul Victor Ponta despre nominalizarea pentru Transporturi, precizand insa ca "crede sincer" ca Nini Sapunaru este o "propunere cu multe sanse de nominalizare" in BPN al PNL.

"Nu m-a informat premierul ca nu este de acord cu Nini Sapunaru si nu aveam cum sa fiu informat pentru ca deocamdata premierul nu are cu ce sa fie sau sa nu fie de acord. Este normal ca premierul sa-si spuna parerea, sa-si dea acceptul pe o nominalizare pe care PNL o face, dar PNL nu a facut nicio nominalizare. Se confunda eventuale propuneri, cu nominalizarea", a afirmat Antonescu.

El a precizat ca o decizie finala urmeaza sa fie luata duminica in Biroul Politic National al PNL.

Liderul PNL a adaugat ca "teoretic" este dreptul premierului sa respinga "cu argumente" propunerea venita din partea conducerii PNL, dar nu crede ca se va ajunge acolo.

Deputatul PNL Nini Sapunaru a declarat, joi seara, ca a fost sunat si intrebat daca accepta propunerea presedintelui PNL, Crin Antonescu, catre forurile de conducere ale partidului, de a prelua postul de ministru al Transporturilor, spunand ca a fost de acord si ca a fost autorizat sa anunte acest lucru.

Joi seara, premierul Victor Ponta a evitat sa comenteze aceasta informatie.

Conducerea PNL urmeaza sa analizeze duminica propunerea pentru functia de ministru al Transporturilor.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca ii va trimite luni dimineata presedintelui Traian Basescu noua nominalizare pentru functia de ministru al Transporturilor, dupa ce PNL va lua o decizie in acest sens.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Ponta conditii ministru Transporturi, #Ponta transporturi ministru experienta, #Ponta transporturi ministru imagine , #premier
Comentarii