Ponta: Raportul MCV e mai bun decat ma asteptam

Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 09:15
3132 citiri
Ponta: Raportul MCV e mai bun decat ma asteptam
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a afirmat ca, dupa lecturarea draftului raportului MCV al Comisiei Europene, a ajuns la concluzia ca este unul mai favorabil Romaniei decat se astepta.

Ponta sustine ca raportul mentioneaza ca toate cele 11 angajamente pe care guvernul roman si le-a asumat in vara fata de Comisia Europeana au fost respectate.

"Am vazut draftul si nu este deloc asa rau. Este chiar mai bun decat ma asteptam", a declarat Victor Ponta, marti seara, adaugand ca ar fi vrut totusi sa-i fie remis mai devreme pentru ca Guvernul de la Bucuresti sa aiba timp sa formuleze anumite observatii, in cazul in care ar fi socotit necesar sa faca acest lucru", a declarat prim-ministrul, la Romania Tv.

Premierul a spus ca, din punctul de vedere al Guvernului, obligatiile asumate au fost respectate. "Eu am avut faimoasele 11 puncte care erau obligatia Guvernului si a mea personala in relatia cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, asumata in timpul crizei din vara, in legatura cu CCR, Monitorul Oficial, Avocatul Poporului, si care au fost indeplinite (...) Cred ca 11 din 11 este un rezultat foarte bun si asta este trecut in raport", a precizat seful Guvernului.

Cum il traduce Ponta pe Barroso in privinta listei cu cele 11 puncte

In ce priveste alte critici ce ar putea fi formulate de catre Comisia Europeana, Ponta a afirmat ca autoritatile de la Bucuresti si le vor asuma ca atare. "Nu am sa ma apuc sa ma cert cu Comisia Europeana", a spus primul-ministru. El a adaugat ca prioritatea sa in Justitie este ca acest domeniu sa functioneze conform asteptarilor cetatenilor. "Important este sa fie romanii multumiti de Justitie", a comentat prim-ministrul.

Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene (CE), Mark Gray, va prezenta miercuri, la ora locala 10.30 (11.30 ora Romaniei) raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), in cadrul unui briefing tehnic "on the record".

Raportul ar urma sa analizeze evolutiile din ultimele sase luni din Justitie, cu accentul pe chestiuni precum derularea procedurii de numire a noilor sefi ai Parchetului General si al DNA, chestiune asupra careia comisia a insistat in mai multe randuri.

CE a renuntat in acest an la practica anterioara de a trimite varianta finala a raportului la Bucuresti, pentru ultimele ajustari de comun acord cu autoritatile romane, pentru a evita scurgerea in media a documentului inainte de prezentarea sa oficiala.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#raport MCV Ponta, #raport justitie MCV , #premier