Ponta raspunde amenintarilor Rusiei: Romania are doua posibilitati

Joi, 16 Aprilie 2015, ora 22:26
12225 citiri
Ponta raspunde amenintarilor Rusiei: Romania are doua posibilitati
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a detaliat joi seara pozitia Romania vizavi de amenintarile venite din partea Rusiei, explicand ca, in acest moment, Romania are doua cai de a reactiona, dintre care una "foarte de proasta".

"Evident ca nu ne dorim un conflict, Doamne fereste!", a declarat el pentru Antena 3, dupa ce cu cateva ore in urma afirmase pe Twitter ca respinge categoric amenintarile si criticile formulate de diversi oficiali ai Federatiei Ruse, adaugand ca Romania nu se lasa intimidata si nici nu-si schimba strategia.

Victor Ponta raspunde amenintarilor venite din partea Rusiei: Nu ne intimideaza

Premierul a explicat ca o posibilitate de "reactie" a Romaniei la avertizarile venite din Rusia ar fi sa "plece capul", mergand pe ideea ca acesta nu va fi taiat de sabie, strategie care insa nu ne-a ajutat in trecut si nici pe altii, dand aici exemplul Ungariei, tot in relatia cu Rusia. "Ar fi cea mai mare greseala, o capcana", a afirmat seful Guvernului

Cealalta alternativa, cea abordata de Romania este "sa fim seriosi, sa aratam hotarare, sa ne asumam responsabilitati, riscuri, cheltuieli".

Premierul a explicat ca Romania si NATO au aceleasi valori, iar tara noastra "are mult de castigat din aceasta pozitie".

"Un mesaj hotarat si neezitant de la Bucuresti ne ajuta cu adevarat si ne asigura ca in orice situatie nu vom fi singuri; daca vom si singuri, avem doar de pierdut", a specificat Victor Ponta.

Rusia a acuzat ca baza de aparare impotriva rachetelor antibalistice din Romania reprezinta o platforma de agresiune.

Rusia acuza Romania ca e platforma de agresiune a NATO - Cum raspunde Alianta

Moscova a reiterat ca planificata implementare a componentei de comanda si control Aegis a sistemului american antiracheta din Romania transforma tara noastra intr-o platforma de agresiune impotriva Rusiei.

In replica, NATO a transmis ca partea rusa exagereaza aprecierile despre sistemul antiracheta, in scopul obtinerii de avantaje politice.

In plus, ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a declarat, joi, la a patra conferinta internationala de securitate de la Moscova, ca exercitiile organizate de NATO in zona arctica si in estul Europei sunt indreptate impotriva Rusiei.

Ministrul rus al Apararii: Exercitiile NATO din estul Europei sunt impotriva Rusiei

Soigu a amintit ca "ambitiile de dominare militara nesanctionate" au dus la bombardarea nucleara a oraseor Hiroshima si Nagasaki.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Ponta pozitie Romania Rusia, #Romania pozitie Rusia amenintari, #amenintari Rusia Romania reactii, #Ponta Romania Rusia , #premier