Ponta reactioneaza la atacurile lui Basescu: Pisica blanda zgarie rau

Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 22:18
6095 citiri
Ponta reactioneaza la atacurile lui Basescu: Pisica blanda zgarie rau
Foto: Ziare.com

Premierul Victor Ponta i-a transmis marti seara lui Traian Basescu, care a declarat ca prim-ministrul se duce la Cotroceni ca un "pisicut", ca pisica blanda zgarie rau si ca injuraturile lui ajuta USL in sondaje.

"Domn'e, pisica blanda zgarie rau. Ia intrebati-l, de ce e asa nervos?", a declarat Ponta, referitor la afirmatiile lui Basescu.

Premierul a adaugat ca il amuza injuraturile lui Basescu. "Stiu, s-a dus la B1 si m-a facut in toate felurile. Ce sa fac eu? Ma amuza dl Basescu, mi-e clar ca simte ca mai e putin pana pe 9 decembrie si cum sa va spun, de ce zic ca ma amuza? Pe mine in fiecare zi ma injura Dan Diaconescu, acum ma injura si Traian Basescu, inseamna ca fac ce trebuie pentru Romania, e foarte bine. Dl Basescu o sa ma injure pana pe 9, dupa aia ce sa faca? (...) E clar ca simte 9 decembrie si ca oamenii o sa-i dea raspunsul final. E suparat pe toata lumea, acum daca ma vede pe mine exponentul romanilor care o sa-l pedepseasca pe 9 decembrie sunt mandru si onorat de acest lucru", a punctat Ponta.

Referitor la faptul ca Basescu a afirmat ca ar simti dispret daca l-ar pune a doua oara premier pe Ponta, premierul a sugerat presei sa nu-l ia in serios pe seful statului. "Nu-l bagati in seama pe Basescu ce spune, Basescu a spus o groaza de lucruri si pana acuma si nu a avut nicio importanta. Nu spunea ca nu ma va pune (premier, n.red.) pentru ca sunt copilot si v-am zis sa nu-l bagati in seamaa, asa va zic si acum, lasati-l in pace (...) Haideti, dumneavoaastra il luati in serios pe dl Basescu? Nu era dl Basescu cel care zicea prin ianuarie, februarie, ca nu ma va numi niciodata? M-a numit pe 27 aprilie, ce sa faca? Nu cred ca m-a iubit, nu m-a numit din placere sau din iubire, asta e, asa o sa faca si dupa (parlamentare, n.red.)", a declarat Ponta.

"Faptul ca se duce la televizor si ma face in toate felurile asta tine si de cei sapte ani pe care unii nu ii iau, asta e", a mai aratat Ponta.

Premierul a mai aratat ca atacurile lui Basescu ajuta USL. "Faptul ca presedintele, in campanie, disperat ca pe 9 decembrie partidul lui o sa piarda, iese la TV si ne injura in fiecare seara. Eu cred ca asta e bine pentru USL, va creste scorul USL-ului, cei care erau nehotarati vor intelege ca trebuie sa scapam odata de Traian Basescu", a mai afirmat premierul.

Basescu, despre Ponta premier inca o data: Un porc e greu de inghitit

Ponta a adaugat ca el a facut tot ce tine de coabitarea dintre premier si seful statului. "Nu cred ca ma puteti acuza ca l-am impiedicat pe Traian Basescu sa-si indeplinesca atributiile. Eu nu am inceput nimic. Eu l-am lasat pe dl Basescu sa mearga la Consiliul European, ieri am semnat cred vreo 80 de avansari in grad, face vreo 80 de generali, da vreo 500 decoratii, tot ce tine de coabitarea intre doua institutii eu am facut (...) Nu, eu nu coabitez cu Traian Basescu, eu coabitez cu presedintele tarii, acum este Traian Basescu, am acceptat acest lucru, cand nu va mai fi, cu urmatorul presedinte sigur ca voi conlucra", a incheiat Ponta.

Stenogramele sunt singura contributie a presedintelui la binele Romaniei

Pe de alta parte, Victor Ponta a evitat marti seara sa spuna daca a plecat din sedinta CSAT datorita bugetului MApN, asa cum a zis Basescu, spunand ironic ca stenogramele sunt "singura contributie" a sefului statului la binele Romaniei.

"Pai aveti stenogramele. Ce facem, ne povestim amintirile la...? CSAT-ul e o institutie serioasa chiar daca dl Basescu e un tip neserios", a declarat Ponta, daca a plecat din CSAT nu din cauza acelui mega-minister pe care care il dorea Basescu ci datorita bugetului Apararii solicitat de Dobritoiu.

La remarca jurnalistilor, ca Basescu e gata sa scoata stenogramele discutiei din CSAT, Ponta a replicat ironic: "Intotdeauna, este singura lui contributie la binele tarii, stenogramele. Inca odata va spun, cred ca este obligatia mea sa-l lasam in pace pe Basescu. Asta e, o sa ne injure. Eu v-am zis, ma uit la OTV - il vad Diaconescu, ma uit la B1 - il vad pe Basescu, nu e nicio diferenta, seamana, se iubesc, sunt prieteni, au acelati adversar, e foarte bine".

Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
#Ponta Basescu pisicut, #Ponta Basescu buget MApN , #premier