Ponta: Regiunea noastra este ca un student tanar si prost platit (Video)

Marti, 26 Noiembrie 2013, ora 10:57
2597 citiri
Ponta: Regiunea noastra este ca un student tanar si prost platit (Video)
Foto: Digi 24

Europa Centrala si de Est este ca un student tanar si prost platit, caruia bancile nu ii acorda credite pentru ca este un client prea riscant, a declarat premierul Victor Ponta marti, in deschiderea lucrarilor summit-ului premierilor din Europa Centrala si de Est - China.

"Majoritatea statelor prezente la forum sunt tinere democratii. Regiunea noastra este un student care tocmai a terminat facultatea, s-a mutat la oras si face parte din socieate, asa cum si-a dorit intotdeauna, insa este prost platit. I-ar placea sa fie mai bine pregatit, dar cursurile sunt scumpe, bancile nu ii acorda credite pentru ca este un client prea riscant.

Ponta: Imi doresc ca Romania sa fie cel mai bun prieten al Chinei in UE

El considera ca are aceleasi obligatii, dar nu aceleasi drepturi. Cu totii suntem tineri, ce ar trebui sa facem? Sa ne plangem, sa ne acceptam soarta? Nu cred. Trebuie sa fim creativi, sa lucram mai mult", a spus Ponta.

China are nevoie de o Europa puternica

Premierul a adaugat ca China are nevoie de o Europa puternica, lucru posibil doar daca toate tarile din Europa se dezvolta din punct de vedere economic suficient de rapid.

"China are nevoie de o Europa puternica, de un partener puternic pe scena mondiala. Europa poate fi puternica doar daca toate tarile din Europa se dezvolta din punct de vedere economic suficient de rapid, doar daca toate tarile prezente aici, chiar daca nu sunt inca membre ale Uniunii Europene, se pot integra in acest program cat mai rapid", a aratat Ponta.

Premierul Chinei: China si Europa Centrala si de Est au multe de oferit una alteia

"O Europa unita si prospera este esentiala pentru pacea si securitatea globala. Din acest motiv, China a sprijinit in mod fidel dezvoltarea modiala. Cooperarea intre cele doua parti ajuta la consolidari echilibrate in Europa. Datorita stadiilor de dezvoltare similare dintre cele doua parti, China si Europa Centrala si de Est au multe de oferit una alteia", a spus premierul Chinei, Li Keqiang.

In perioada 25-27 noiembrie are loc la Bucuresti, la Palatul Parlamentului, cea de-a treia reuniune la nivel de prim-ministri din Europa Centrala si de Est si China, dupa ce prima reuniune a avut loc in 2011, la Budapesta, iar cea de-a doua in 2012, la Varsovia.

La reuniune participa premierul Chinei, Li Keqiang, precum si sefii de guvern ai Albaniei, Bosniei-Hertegovina, Bulgariei, Cehiei, Croatiei, Estoniei, Lituaniei, Macedoniei, Muntenegrului, Poloniei, Serbiei, Slovaciei, Sloveniei, Ungariei si ministrul de externe al Letoniei.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#Ponta parteneriat China, #forum economic Europa China, #China investitii Romania, #Victor Ponta premier China , #premier
Comentarii
Poza mareanvan
mareanvan
rank 1
Regiunea noastra este ca un student tanar si prost platit
Poza CH 1291
CH 1291
rank 5