Ponta regreta ca nu il va primi la Bucuresti pe oficialul chinez suspectat de genocid

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 13:58
3599 citiri
Ponta regreta ca nu il va primi la Bucuresti pe oficialul chinez suspectat de genocid
Foto: dantomozei.ro

Vicepremierul chinez Zhang Gaoli va veni la Bucuresti in aceasta saptamana, premierul Victor Ponta, aflat la New York, spunandu-i acestuia, intr-o discutie oficiala, ca regreta faptul ca nu va fi in tara pentru a-l intampina personal, dar ca vicepremierul Liviu Dragnea il asteapta.

Ponta si Gaoli (foto) au avut o intrevedere in Statele Unite, cu ocazia Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite.

Liderul delegatiei chineze care vine in Romania, suspectat de tortura si genocid

"Sunt foarte fericit ca veti vizita tara mea, dar imi pare foarte rau ca nu voi fi acolo, pentru a va intampina personal. Sa fiti sigur, insa, ca vicepremierul Liviu Dragnea si presedintele Parlamentului va asteapta si sunt sigur ca veti avea o vizita de succes", i-a spus Ponta vicepremierului chinez, in timpul discutiei.

O delegatie chineza va vizita Romania saptamana viitoare, la invitatia premierului Victor Ponta. Conducatorul delegatiei, prim-vicepremierul Zhang Gaoli, este suspectat de tortura, genocid si crime impotriva umanitatii.

Prim-vicepremierul chinez este acuzat ca in timpul mandatului sau de secretar adjunct al Comitetului PCC din provinciile Guangdong, Shandong, si din municipiul Tianjin, a organizat cateva campanii dure pentru eradicarea gruparii Falun Gong, actiune inceputa in 1999 de Jiang Zemin si soldata cu moartea a zeci de mii de practicanti, precum si intemnitarea si torturarea a catorva zeci de milioane.

Din cauza faptelor sale, Zhang Gaoli se afla acum sub investigatia World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong (WOIPFG).

Ponta admira Partidul Comunist Chinez - Presa de la Beijing

Dragnea li se plange chinezilor de legile UE

La New York, Ponta a avut o intalnire si cu presedintele Turciei, Recep Erdogan, in programul de marti fiind prevazuta si participarea la receptia oferita de presedintele SUA, Barack Obama, si prima doamna in onoarea sefilor delegatiilor participante la Adunarea Generala a ONU.

Premierul Victor Ponta se afla in Statele Unite ale Americii, in perioada 23-26 septembrie, cu ocazia celei de a 69-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite, prilej cu care se va intalni si cu reprezentanti ai comunitatii romanesti, precum si cu directori ai companiilor americane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#Ponta vicepremier chinez vizita Bucuresti, #Ponta Zhang Gaoli vizita Romania, #Zhang Gaoli genocid terorism , #premier