Ponta: Relatiile dintre Romania si Germania nu pot fi stricate de oameni ca mine (Video)

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 22:13
4992 citiri
Ponta: Relatiile dintre Romania si Germania nu pot fi stricate de oameni ca mine (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca regreta atacurile la adresa cancelarului german, Angela Merkel, si ca relatiile dintre cele doua state nu pot fi stricate de oameni ca el.

"Desi exista, sigur, si in Romania si in lume, oameni politici perfecti, care nu fac greseli, eu nu sunt unul dintre ei.

Atata timp, insa, cat pot sa realizez ca am gresit, inseamna ca mai e o speranta. In bataliile politice din Romania, de multe ori ne batem si cu cine nu trebuie. Cred ca este locul potrivit in care sa spun ca la un moment dat - acum mi se pare foarte mult timp in urma, desi sunt doar doua luni, cred - am spus ca nu doamna cancelar Merkel voteaza in Romania.

In mod sigur, nu a fost deloc cea mai inspirata fraza a mea din politica si am regretat-o imediat", a spus Ponta, potrivit Mediafax, cu ocazia marcarii a 10 ani de la infiintarea Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane.

"Prin prezenta aici, vreau sa spun inca o data ca relatiile intre Germania si Romania nu pot fi stricate nici de oameni politici ca mine, nici de batalii politice interne", a adaugat premierul Ponta.

In luna iulie, premierul Victor Ponta i-a transmis cancelarului german Angela Merkel ca poporul roman va vota pe 29 iulie ce se intampla cu Traian Basescu si a subliniat apasat ca si inainte de 1989 li se spunea romanilor ca nu au voie sa isi schimbe presedintele.

Ponta o acuza pe Merkel: Poporul roman decide! Si inainte de '89 ziceau ca n-avem voie

"Nu doamna Merkel o sa voteze pe 29 iulie (...) Banuiesc ca votul nu va fi contestat de nimeni", a spus Ponta, acuzandu-i pe crestin-democratii germani ca sunt, la fel ca si Traian Basescu, cei care au sustinut masurile de austeritate, masuri care i-au afectat cel mai mult pe romani.

"Indiferent ce vor crestin-democratii germani, romanii vor vota(...)Stiu pozitia crestin-democratilor nu doar fata de Romania si fata de tarile din sud-est(...) Traian Basescu uita sa spuna ca a fost suspendat de 2/3 din Parlament inclusiv cu votul unor membri ai Partidului Popular European (UDMR - n.red.).

Ce decide poporul pe 29 nu poate fi schimbat de nimeni, nici de Basescu, nici e Ponta nici de Merkel, nici de nimeni!", a mai declarat Ponta.

Ponta a mai lansat un atac la adresa lui Merkel spunand ca aceasta ii jigneste pe romani, atunci cand acuza noua putere ca incalca normele statului de drept.

Ponta: Niciun crestin-democrat german nu o sa-i mai jigneasca pe romani

"Sunt convins ca pe 30 iulie niciun crestin-democrat german nu o sa isi mai permita sa ii jigneasca pe romani ca suntem dictatura(...) Ce, suntem colonie?", a mai spus Ponta, acuzandu-i pe nemti ca "tin atat de mult la Traian Basescu si la pedelisti".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Ponta Merkel regret acuzatii, #Ponta premier relatii state, #Ponta scuze Merkel atacuri , #premier