Ponta: Romania duce cateva razboaie in acelasi timp. Dar nu sunt conventionale, ca in Ucraina

Luni, 11 Mai 2015, ora 12:33
5285 citiri
Ponta: Romania duce cateva razboaie in acelasi timp. Dar nu sunt conventionale, ca in Ucraina
Foto: Digi 24

Romania duce cateva razboaie in acelasi timp, nu conventionale precum in Ucraina, ci unul in energie - deoarece Federatia Rusa poate santaja Europa cu gaz si energie - si un altul cu niste oameni necunoscuti, care ataca in fiecare secunda sistemele de date si tehnologice, afirma premierul Victor Ponta.

Seful Executivului a facut aceste declaratii, luni, la "Summit-ul Regional pentru Securitate Cibernetica & Misiunea Economica a SUA", care are loc la Palatul Parlamentului.

Ponta: Securitatea cibernetica priveste viata de zi cu zi a fiecarui cetatean - Ce trebuie sa facem

"In aceasta regiune complicata, in care Romania reprezinta un bastion de securitate, de stabilitate, de predictibilitate, avem cateva razboaie pe care le ducem in acelasi timp. Din fericire, nu razboaie conventionale, asa cum se intampla in estul Ucrainei si in alte zone, dar razboaie la fel de dificile", a sustinut Ponta.

In primul rand, el sustine ca e vorba de un razboi pe energie. Seful Guvernului a reiterat ca principala arma a Federatiei Ruse o reprezinta "gazul si energia cu care pot santaja regiunea si Europa".

"In acelasi timp, insa, in fiecare minut, in fiecare secunda, exista atacuri asupra sistemelor de date, asupra sistemelor tehnologice avansate de comunicatii, pe care niste oameni pe care nu-i vedem niciodata la televizor, despre care nu se scrie in presa, dar care exista, isi desfasoara activitatea si reusesc sa ne blocheze, oferindu-ne noua capacitatea de a folosi si Internetul, si televiziunea, si sistemul de control al transporturilor aeriene sau feroviare, si tot ceea ce tine de viata de zi cu zi, inclusiv capacitatea de a sti cat este ceasul, pentru ca probabil din ce in ce mai putini o sa avem ceasuri mecanice in perioada urmatoare", a explicat Ponta.

In aceste conditii, el a tinut sa multumeasca "eroilor necunoscuti care stau in spatele unui monitor", care au grija sa navigam in siguranta in mediul online.

Ponta sustine ca datorita lor "putem sa ne desfasuram, sa ne dezvoltam ca o societate democratica".

Am participat astazi la Summitul Regional de Securitate Cibernetica, organizat la Palatul Parlamentului. Pentru #Romania...

Posted by Victor Ponta on Monday, May 11, 2015

Guvernul Romaniei, prin Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI), impreuna cu Departamentul Comertului al SUA si Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti, organizeaza, in perioada 11 - 13 mai, la Palatul Parlamentului, Summitul Regional de Securitate Cibernetica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#Ponta razboaie Romania, #Ponta Rusia gaze, #Ponta Rusia santaj gaze, #Ponta atacuri cibernetice, #Ponta securitate informatica , #premier