Ponta s-a intors din SUA tot nemultumit de relatia economica: Ce intalniri a aranjat

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 16:45
2597 citiri
Ponta s-a intors din SUA tot nemultumit de relatia economica: Ce intalniri a aranjat
Foto: Facebook/ Victor Ponta

Prim-ministrul Victor Ponta sustine ca relatia economica dintre Romania si Statele Unite trebuie sa fie la fel de buna precum cea militara si politica, aratand ca au fost discutii in acest sens in cadrul vizitei pe care a efectuat-o in America.

"Am avut discutii in ‪SUA la nivelul secretarului Comertului si cu sefii Pentagonului si CIA. Romania este cel mai stabil stat din regiune, dar trebuie sa imbunatatim parteneriatul strategic cu SUA pe zona comerciala.

In luna mai vom avea o vizita a adjunctului secretarului american al Comertului. Relatia economica dintre ‪Romania si SUA trebuie sa fie la fel de buna ca cea militara si politica", a scris pe Facebook Victor Ponta.

Victor Ponta, intalnire cu seful CIA - despre ce au discutat

Prim-ministrul Victor Ponta s-a intalnit, joi, cu ocazia vizitei efectuate in Statele Unite ale Americii, cu directorul CIA, John Brennan. Cu acest prilej au fost subliniate progresele in cadrul Parteneriatului strategic dintre Romania si SUA.

Totodata, cu ocazia intrevederii, directorul CIA a reafirmat aprecierea pentru excelenta relatie de colaborare cu SRI si SIE si rolul asumat de Romania in regiune.

Victor Ponta a mers la Pentagon. Ce a discutat cu secretarul Apararii din SUA UPDATE (Video)

De asemenea, premierul Victor Ponta s-a intalnit, cu o zi inainte, la Pentagon cu secretarul Apararii din Statele Unite, Chuck Hagel. Cei doi au discutat despre operatiunile NATO, potrivit unui oficial al Departamentului de Stat al SUA.

In aceeasi zi, a avut o intrevedere si cu secretarul american al Comertului, Penny Pritzker.

Cu cine s-a intalnit Ponta in SUA

In cadrul intalnirii cu aceasta "au fost analizate progresele in aplicarea Planului de Actiune bilaterala pentru imbunatatirea mediului de afaceri din Romania, iar Secretarul Comertului a apreciat masurile luate in ultima perioada de Guvernul Romaniei pe baza consultarii mediului de afaceri constituit in formatul 'Coalitia pentru dezvoltarea Romaniei'", transmite Guvernul, intr-un comunicat de presa.

Sursa citata mentioneaza ca Victor Ponta si Secretarul Comertului Pritzker au convenit ca o misiune economica organizata de Departamentul Comertului din SUA sa viziteze Romania in luna mai, unul dintre principalele domenii de interes fiind cel al tehnologiei informatice si securitatii cibernetice.

F.N.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ponta relatii economice SUA, #Ponta relatii comerciale SUA, #Romania relatii economice SUA, #Romania relatii comerciale SUA , #premier