Ponta: Sa fim mai putin ipocriti. Iohannis a fost ales presedinte fiind trimis in judecata la Inalta Curte

Duminica, 07 Iunie 2015, ora 12:44
4692 citiri
Ponta: Sa fim mai putin ipocriti. Iohannis a fost ales presedinte fiind trimis in judecata la Inalta Curte

Presedintele Klaus Iohannis a fost ales presedinte fiind trimis in judecata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta, dupa ce a anuntat ca refuza sa demisioneze in conditiile in care procurorii au cerut urmarirea sa penala, premierul cerand sa se renunte la "ipocrizie."

"Haideti sa fim mai putin ipocriti: Iohannis a candidat si a fost ales presedinte fiind trimis in judecata la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Mai ridicol si mai ticalos decat apelul facut de Basescu la demisia mea, un presedinte care 10 ani s-a ascuns de dosare penale in spatele functiei de presedinte, un fost presedinte care, cand e anchetata Elena Udrea, constata ce abuzuri comit procurorii si SRI-ul, dar daca sunt ancheetat eu sau Udrea este acasa, ii iubeste din nou pe procurori sau pe cei de la SRI sau isi trimite oamenii in strada", a spus Ponta.

El a aratat ca l-a informat pe Iohannis despre ce "sistem a mostenit de la Basescu" si ce trebuie sa faca in calitatea de presedinte ca acest sistem sa functioneze mai bine, fara a mai comite abuzuri.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a anuntat ca nu demisioneaza si ca nu intentioneaza sa se lupte cu justitia, dar ca va contesta ordonanta procurorului si isi va pleda nevinovatia, apreciind si ca procurorii au reactionat la evenimente politice, ordonanta emisa impotriva sa avand legatura directa cu emotia publica din cauza Rarinca, cu propunerile de modificare a Codului Penal din Parlament si cu respingerea de catre Senat a arestarii preventive a lui Dan Sova.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese.

Intr-o declaratie de presa sustinuta duminica, dupa sedinta liderilor coalitiei, premierul Ponta a afirmat ca Guvernul poate fi schimbat doar de catre Parlament, eventual la dezbaterea, saptamana viitoare, a motiunii de cenzura depusa vineri de PNL, sau prin alegeri, dar nu si la solicitarea unui procuror al DNA, deoarece altfel se poate vorbi de o "lovitura de stat", si a apreciat ca nu exista la acest moment o criza politica.

El a precizat ca, marti sau miercuri, se va prezenta in fata procurorului pentru a-si sustine cu date nevinovatia.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca, in conditiile in care DNA a comunicat ca premierul Victor Ponta este invinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunand ca, in opinia sa, este o "situatie imposibila" pentru Romania ca premierul sa fie invinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anuntat ca respecta pozitia publica a presedintelui Klaaus Iohannis, dar ca a fost numit la conducerea Guvernului de catre Parlament si numai Parlamentul il poate demite.

Victor Ponta a fost investit in functia de prim-ministru al Romaniei in mai 2012, in urma caderii Guvernului Ungureanu prin motiunea de cenzura a Uniunii Social-Liberale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Ponta acuzat penal, #Ponta atac Justitie, #Ponta demisie , #premier