Ponta saluta progresul Legii insolventei personale: Oamenii de buna-credinta, in situatii dificile, sa fie protejati

Marti, 19 Mai 2015, ora 21:09
2829 citiri
Ponta saluta progresul Legii insolventei personale: Oamenii de buna-credinta, in situatii dificile, sa fie protejati

Premierul Victor Ponta a salutat faptul ca Legea insolventei persoanelor fizice a primit aviz favorabil in Comisia Juridica si si-a manifestat speranta ca va trece si de plenul Camerei Deputatilor.

"Salut decizia de astazi a Comisiei Juridice a Camerei, care a adoptat un raport cu recomandare de adoptare pentru Legea insolventei persoanelor fizice. Este un proiect bun propus de colega noastra Ana Birchall, sustinut de Guvern si de majoritatea parlamentara.

Imi exprim increderea ca in plenul Camerei Deputatilor acest proiect va fi votat de catre toti parlamentarii care inteleg nevoia ca oamenii de buna-credinta, aflati in situatii dificile, sa fie protejati", a scris pe Facebook Victor Ponta.

Legea insolventei persoanelor fizice este cu un pas mai aproape de a fi adoptata, dupa ce a primis aviz favorabil, marti, in Comisia Juridica din Camera Deputatilor.

Esti dator vandut? Ai putea sa iti declari falimentul - Pas important pentru legea insolventei persoanelor fizice

"Astazi am finalizat dezbaterile pe proiectul legislativ al insolventei persoanelor fizice, iar Comisia Juridica a votat pentru un raport favorabil de adoptare. Legea insolventei este pregatita spre a fi trimisa si votata in plenul Camerei Deputatilor", a transmis initiatorul proiectului legislativ, deputatul PSD Ana Birchall, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com. Dezbaterile in plen vor avea loc miercuri.

Ana Birchall a mai mentionat ca proiectul de lege ofera "un ajutor real romanilor de buna-credinta, care sunt sufocati de datorii, are la baza analiza legislatiei si a practicii judiciare din 12 state", principalul avantaj fiind acela ca de la momentul deschiderii procedurii insolventei se suspenda orice procedura de executare silita si nicio alta procedura de executare silita nu mai poate fi inceputa.

Pe scurt, legea prevede ca un debitor care nu isi mai poate achita datoriile sa poata fi "ajutat" cu un plan de rambursare pe cinci ani sub supravegherea unei comisii de insolventa.

D.T.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Ponta lege insolventa, #Ponta lege insolventa personala, #Ponta saluta lege insolventa , #premier