Ponta se vede cu Basescu: Discutii despre Grecia si cine merge la Consiliu

Luni, 14 Mai 2012, ora 11:37
1913 citiri
Ponta se vede cu Basescu: Discutii despre Grecia si cine merge la Consiliu

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca se va intalni, in cursul acestei saptamani, cu presedintele Traian Basescu, urmand a discuta cu acesta despre situatia din Grecia, care ar putea iesi din zona euro, dar si despre cine reprezinta Romania la Consiliul European.

"O sa ma vad saptamana aceasta cu presedintele tarii. Pentru mine nu e o chestiune de orgoliu, e o chestiunea de reprezentare a Romaniei si de mandat - participa presedintele, e in regula, participa premierul, e in regula. Cel care merge trebuie sa aiba un mandat foarte clar. Consiliul va fi pe 28 iunie, la sfarsitul lunii mai e o cina informala.

Pe 1 iunie am deja confirmarile neceserare de la prim-ministrii Poloniei, Slovaciei, Cehiei, avem o intalnire cu tarile care au o contributie negativa la bugetul Uniunii Europene. Pe 28 iunie, aceasta alianta a celor 10-12 state va avea un cuvant important de spus. Vorbesc de lucruri de substanta, partea de orgolii nu ma pasioneaza", a spus Ponta, intrebat despre reprezentarea tarii la Consiliul European.

In opinia sa, ar fi bine daca presedintele merge la Consiliul European, dar ar fi "si mai bine" daca merge premierul.

Pe de alta parte, Ponta a asigurat ca la summitul NATO de la Chicago va merge presedintele Traian Basescu, insotit de ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu si, eventual, de ministrul de Externe, Andrei Marga.

Grecia - ne pregatim pentru ce e mai rau

"Situatia politica din Grecia nu s-a rezolvat, sunt semne destul de negative ca se va merge la alegeri, voi discuta cu guvernatorul BNR si presedintele Romaniei, vom face un grup de lucru pentru a atenua efectele asupra sistemului bancar romanesc.

Ulterior, el a adaugat ca presedintele va fi doar "informat" despre rezultatul discutiilor cu guvernatorul BNR.

(...)Am urmarit si azi noapte, a avut loc o ultima tentativa din partea presedintelui Greciei (de a forma guvernul - n.red.). Fara sa-mi para bine de necazul altora, pot sa remarc cat de repede am format o alianta de guvernare in Romania.

Ne poate afecta in zona de sistem bancar (...) Trebuie sa facem o strategie de atenuare a eventualelor efecte. Asta face si Germania acum, nu trebuie sa stam, daca e un necaz, sa fim nepregatiti", a spus Ponta despre situatia din Grecia.

Premierul a adaugat si ca "ne pregatim pentru ce e mai rau" in privinta Greciei.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Ponta Basescu Grecia Consiliul European, #Ponta intalnire Basescu , #premier