Ponta: Seceta a aratat importanta investitiilor in judetul Gorj

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 14:05
1910 citiri
Ponta: Seceta a aratat importanta investitiilor in judetul Gorj
Foto: Realitatea TV

Investitiile in judetul Gorj sunt justificate dupa ce seceta din acest an a demonstrat importanta capacitatii de productie pe baza de carbune a companiei energetice Oltenia, a spus premierul Victor Ponta, care este din 2004 deputat PSD de Gorj.

Premierul Victor Ponta si ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu au deschis astazi anul scolar la Targu Jiu. Ponta a fost insotit la Gorj de seful Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) pentru dezbaterea unor aspecte legate de centura municipiului Targu-Jiu.

Oficialul a mai precizat ca va fi mentinuta cota unica de 16% de impozitare pentru ca veniturile bugetare sa creasca. Potrivit premierului, veniturile bugetare au crescut in acest an prin eliminarea "caracatitei de coruptie" de la conducerea ANAF.

"Este foarte clar ca pastrand cota unica de 16%, veniturile bugetare, pentru a avea bani pentru scoli, pentru spitale, pentru drumuri trebuie sa creasca. In acest an, oricum, au crescut veniturile bugetare, dar intr-un singur fel au crescut, eliminand din conducerea ANAF acea caracatita de coruptie pe care acum procurorii, in sfarsit, o ancheteaza. Numai eliminand varful de coruptie al ANAF am reusit sa avem incasari mult mai mari la bugetul de stat", a spus Victor Ponta.

Premierul a vorbit despre taierea investitiilor "acolo unde se dadeau bani doar pentru firmele PDL", fiind vorba de o "prioritizare corecta" a investitiilor.

In ceea ce priveste Centura de Sud a Craiovei, unul dintre proiectele pentru care a fost taiata finantarea, Ponta a mentionat ca solutia ar putea fi un parteneriat public-privat.

"Pentru centura de sud a Capitalei o solutie pragmatica pentru a avea centura este un parteneriat public-privat. Altfel, cu banii pe care ii alocase Guvernul Boc, in 28 ani terminam centura si sincer sa fiu, cred ca e nevoie mai repede", a declarat prim-ministrul.

De asemenea, Victor Ponta a anuntat ca pana in luna decembrie va fi incheiata licitatia pentru centura municipiului Targu-Jiu. Potrivit acestuia, centura Targu-Jiu ar putea fi inaugurata in 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
#Victor Ponta centura Targu Jiu, #Victor Ponta investitii autostrazi , #premier
Comentarii