Ponta: Securitatea cibernetica priveste viata de zi cu zi a fiecarui cetatean - Ce trebuie sa facem (Video)

Luni, 11 Mai 2015, ora 10:22
2805 citiri
Ponta: Securitatea cibernetica priveste viata de zi cu zi a fiecarui cetatean - Ce trebuie sa facem (Video)
Foto: B1 TV

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca securitatea cibernetica priveste toate aspectele societatii si ca e foarte important sa prevenim atacurile pe Internet, dar si sa le contracaram si sa limitam pagubele provocate de acestea.

"Ii spuneam lui Bruce (Bruce Andrews, secretarul adjunct al Departamentului Comertului din SUA - n.red.) ca sper sa gaseasca Romania nu doar in cel mai frumos moment, primavara, dar si in unul in care relatiile noastre si parteneriatul strategic sunt la un nivel pe care putini il anticipau in urma cu cativa ani. (...)

Toate depind de capacitatea noastra de a ne asigura ca tehnologiile privind comunicatiile sa fie tehnologii sigure si capacitatea noastra de a rezista la cel mai dificil razboi din acest moment, acela privind protectia datelor si tehnologia de comunicatii", a declarat premierul, cu ocazia deschiderii Summit-ului Regional de Securitate Cibernetica, care are loc la Palatul Parlamentului, potrivit B1 TV.

Ponta crede ca securitatea cibernetica priveste viata de zi cu zi a cetateanului si este o realitate pe care trebuie sa o tratam ca atare. Astfel, seful Guvernului de la Bucuresti a pledat pentru prevenirea, contracararea si limitarea pagubelor facute de atacurile pe Internet.

"Suntem un lider, in primul rand pentru ca Romania are o bogatie naturala imposibil de construit in alt fel, capacitatea tinerilor nostri de a reusi atat in institutii publice, in companii private, sa fie inventivi, sa creeze, sa anticipeze, sa fie eficienti. Pe baza acestei bogatii, pe baza colaborarii politice si institutionale, parteneriatul dintre Romania si ‪SUA s-a dezvoltat in acest domeniu", a mai transmis Ponta.

Incepe summit-ul pentru Securitate Cibernetica - oaspeti importanti din SUA vin la Guvern si Cotroceni

Ce se discuta la summit

Summit-ului Regional de Securitate Cibernetica dureaza pana miercuri si reuneste reprezentanti din 18 tari din Europa Centrala si de Est.

Cei veniti saptamana aceasta la Bucuresti vor cauta cele mai bune solutii prin care tarile sa se poata proteja in fata atacurilor cibernetice si sa poata lua masuri adecvate in situatii limita.

Cu aceasta ocazie va fi inaugurat si proiectul pilot privind centrul de inovare in domeniul securitatii cibernetice, realizat in Bucuresti cu ajutorul USTDA.

In paralel, Departamentul Comertului al SUA si Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti deruleaza la Bucuresti o misiune comerciala pentru a prezenta cele mai noi solutii pe care companiile americane le pot oferi in acest domeniu.

America este reprezentata de secretarul adjunct al Comertului din Statele Unite ale Americii, Bruce Andrews, care are programate, luni, intalniri cu presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta.

In cadrul misiunii vor fi prezente si 20 de companii americane specializate in securitate informatica.

C.P.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Ponta securitate cibernetica, #Ponta summit securitate cibernetica, #summit securitate cibernetica , #premier