Ponta si jocul cu homosexualii (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 16 Aprilie 2013, ora 23:59
7604 citiri
Ponta si jocul cu homosexualii (Opinii)
Foto: Victor Ponta/Facebook

Nici nu s-au stins bine afuriseniile drept credinciosilor ortodocsi la adresa celor care considera ca profitul BOR este exagerat de mare pentru a mai beneficia si de finantare integrala de la stat, pe langa scutirile de taxe si impozite, ca o alta dracovenie zguduie zidurile templului ipocriziei nationale.

Meritul pentru fluieratul in biserica ii apartine tot deputatului Remus Cernea, un parlamentar caruia alesii ar trebui sa-i multumeasca pentru ca are curajul de a se bate pentru o minoritate si de a-si asuma riscul de a deveni un "dusman al poporului".

Dupa ce a propus reducerea finantarii bisericilor de la bugetul de stat, asa cum este in toata Europa, Remus Cernea a scos bomba atomica din hangar - homosexualitatea - si ameninta sa apese butonul rosu.

Cam prea repede, dupa parerea mea, inca nu s-au terminat discutiile despre necesitatea scoaterii Bisericii Ortodoxe de la sanul statului, insa avand in vedere vehementa si ura profunda cu care i-a fost respinsa prima initiativa, poate ca e mai bine ca le-a livrat la pachet pe toate.

Macar asa discutiile se vor prelungi si dincolo de maimutarelile unor Mazare sau Becali in apararea sutanelor si vor depasi blestemele lui Hasotti sau Voicu.

Al doilea proiect de lege pe care a anuntat ca il pregateste Remus Cernea priveste reglementarea parteneriatului civil intre heterosexuali si intre persoanele de acelasi sex. Casatoria intre homosexuali a fost deja reglementata in mai multe state din lume, in Franta legalizarea uniunii intre persoanele de acelasi sex fiind adoptata in urma cu doar cateva zile.

Discutiile care au explodat imediat dupa ce a doua initiativa a lui Cernea a devenit cunoscuta depasesc, asa cum se intampla de obicei, orice asteptari. Hasotti a spus, de exemplu, ca homosexualii sunt niste "bolnavi", iar Madalin Voicu l-a sustinut, plusand ca ar fi vorba si despre "o modificare de gene".

Ce a urmat intra in sectorul comic, nici nu mai merita statutul de dezbatere. Mihail Neamtu, de exemplu, nu a ratat nici ocazia asta ca sa afiseze dimensiunea penibilului in care se afunda, lipsa de cultura si deschidere intelectuala, infierand mai rau ca un inchizitor medieval tot ce nu intelege sau nu aproba.

Purtatorul de cuvant al BOR vede in initiativa lui Cernea o provocare si, probabil, o lucratura a diavolului. Iar Ludovic Orban pur si simplu a ridicat stacheta prostiei pe culmile speciei, intrebandu-se "ce s-ar intampla daca societatea romaneasca ar trece la homosexualism?" Evident, raspunsul nu poate fi decat unul pentru mandrul liberal Ludovic Orban - rasa umana insasi ar disparea si Pamantul ar inceta sa se mai roteasca in jurul Soarelui.

Insa homosexualii nu au nevoie sa fie indragiti, desi o societate rationala ar trebui sa-i accepte pur si simplu, si nu e obligatoriu sa fie intelesi de toata lumea.

Ei au nevoie in primul rand sa fie recunoscuti, sa nu mai fie judecati si stigmatizati si de politicieni care sa se bata pentru drepturile lor, elaborand legi care sa-i integreze in societate, indiferent daca "au ales" sau "au fost alesi" pentru a deveni astfel.

Or, Remus Cernea face deja mai mult decat ar fi sperat chiar si reprezentantii comunitatii: impune pe agenda publica discutii pe tema homosexualitatii si integrarii ei in normalitate.

Surprinzator, dintre toti politicienii care si-au dat cu parerea despre acest subiect, cel mai echilibrat a fost premierul, care a recunoscut ca stia opiniile lui Cernea dinainte de alegeri: "ma uit la cat este pregatita societatea romaneasca sa dezbata niste subiecte care in alte tari sunt deja dezbatute si adoptate.

Sigur, nu se pune problema unui sprijin pentru aceste propuneri, cred ca este bine ca cineva are curajul sa le ridice.(...) Nu stiam ca sediul moralitatii omenirii se afla in Romania si nu putem nici macar sa discutam despre alte lucruri pe care altii le-au rezolvat legislativ."

Iar adevarul este ca pe langa eterna flecareala politica de pe malurile Dambovitei - se rupe/nu se rupe USL; a tradat/n-a tradat Ponta pe Antonescu - astfel de subiecte au macar meritul ca deschid ochii societatii asupra unor probleme pe care nici macar nu le-a discutat vreme de 23 de ani, daramite acceptat si legiferat.

Si cum regionalizarea si modificarea Constitutiei par a fi nuci prea tari pentru fragila, desi uriasa, majoritate a USL, Ponta se poate bucura din plin de zgomotul produs de fostul sau consilier Remus Cernea cu cele doua sperietori ale romanilor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta homosexuali, #Remus Cernea homosexuali, #parteneriat civil homosexuali , #premier