Ponta si Mazare, discutie in contradictoriu pe momenul cand va cadea podul de la Agigea (Video)

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 20:50
3101 citiri
Ponta si Mazare, discutie in contradictoriu pe momenul cand va cadea podul de la Agigea (Video)

Victor Ponta si Radu Mazare au avut, vineri, o discutie in contradictoriu pe tema podului de la Agigea, edilul sustinand ca traficul greu putea fi inchis din vara si ca podul ar mai fi rezistat pana in primavara viitoare, Ponta replicand ca problema specialistilor era, de fapt, lucrul la inaltime.

Premierul Victor Ponta a inspectat, vineri, podul de la Agigea, dar si lucrarile la celalalt pod de peste Canalul Dunare - Marea Neagra, care ar putea constitui o alternativa in cazul in care primul pod ar fi inchis pentru reparatii.

Prim-ministrul a intrebat daca nu este posibil ca traficul greu sa fie restrictionat pe podul de la Agigea, dar circulatia sa ramana deschisa pentru autoturisme. "Macar sa luam camioanele de pe el, stiu ca o sa ocoleasca, o sa ne injure camioanele, dar problema noastra este ce facem cu microbuzele de scoala, ce facem cu oamenii care vin la Constanta?", a spus premierul.

Atunci, i s-a explicat ca lucrarile sunt efectuate la inaltime si exista riscul sa cada diverse obiecte pe autoturismele care ar trece atunci pe pod. De asemenea, premierului i s-a mai transmis ca lucrarile sunt estimate sa dureze doua luni, dar ca totul este conditionat si de starea vantului pentru ca daca acesta bate cu putere nu se va putea lucra.

In acel moment, a intervenit in discutie primarul Radu Mazare, care a intrebat de ce nu este restrictionat traficul greu.

"Uite, asta am discutat, ca problema lor este ca lucreaza sus, nu poate sa lase nici masinile mici", i-a raspuns premierul.

Mazare a insistat si a precizat ca, daca s-ar fi inchis circulatia traficului greu pe pod inca de acum jumatate de an, podul ar mai fi rezistat pana in primavara.

"Dar deteriorarea nu mai era asa de accentuata, daca facea asta de-acum sase luni de zile podul asta nu mai cadea acum, cadea peste juma' de an", a precizat Mazare.

"Radu, nu este asa. Voiai sa inchidem asta-vara?", i-a replicat Ponta. "Pentru trafic greu, da", a raspuns primarul Constantei. "Nu, pentru tot", a continuat premierul. "Nu, pentru trafic greu, si atunci, daca nu mai aveam 20 de tone si aveam numai masini mici...", a continuat Mazare. "Daca il inchideam asta-vara, bagam in faliment tot sudul judetului", a spus Ponta. "Pentru trafic greu?", a intrebat Mazare. "Nu, pentru toate", a raspuns primul-ministru.

"Eu pentru asta intreb, ca aveau timp sa-l termine pe celalalt. Daca stiau ca se deterioreaza limitau traficul greu, ramaneam cu trafic usor si-l duceau pana in primavara, cand il mutau pe celalalt, daca erau baieti destepti si se ocupa cu asa ceva, ca eu nu ma ocup de drumurile nationale", a mai spus primarul Constantei.

Pentru ca discutia nu ducea la niciun rezultat, Victor Ponta a afirmat: "Ce decizie luam? Ne asumam riscul sa pice podul sau nu? Daca se intampla ceva rau, cine-i de vina?". "Evident, dumneavoastra", a raspuns prefectul Eugen Bola care a adaugat ca doar specialistii pot lua o decizie in aceasta privinta.

Ponta, iresponsabil? Lasa Podul de la Agigea deschis, dupa ce ieri i-a acuzat pe cei care cereau asta

Premierul vizitase anterior si lucrarile la podul care leaga autostrada de Portul Constanta, care trece peste Canalul Dunare - Marea Neagra si care ar putea fi folosit ca alternativa pentru podul de la Agigea si a inteles ca acesta va fi gata in primavara anului viitor.

In timpul vizitei pe podul de la Agigea, primul-ministru a mai fost informat de catre reprezentantul proiectantului ca podul ar putea ceda sub presiunea traficului daca nu vor fi realizate lucrarile de inlocuire a hobanelor. Toate aceste discutii au avut loc inainte ca premierul Ponta, impreuna cu autoritatile locale, sa ia decizia restrictionarii traficului rutier pe podul de la Agigea la maxim 3,5 tone, de la 1 octombrie.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ponta Mazare discutii pod Agigea, #Ponta vizita pod Agigea, #reparatii pod Agigea, #Ponta reparatii pod Agigea, #restrictii tafic greu Agigea , #premier
Comentarii
Poza cuiulluipepelea
cuiulluipepelea
rank 1
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Deja ca Ponta este un premier de toata frumusetea, va imaginati ce