Ponta: Sper ca Fenechiu sa fie achitat

Vineri, 12 Iulie 2013, ora 12:07
3361 citiri
Ponta: Sper ca Fenechiu sa fie achitat

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, cu doar cateva ore inainte ca magistratii de la Inalta Curte sa se pronunte in dosarul de coruptie al lui Relu Fenechiu ca spera ca ministrul liberal de la Transporturi sa fie achitat.

"O sa vorbesc cu dansul, sper sa fie achitat", a spus Ponta, excluzand totodata varianta de a-si asuma interimatul de la Transporturi in cazul in care instanta il va condamna pe liberal.

Fenechiu risca 15 ani de inchisoare - sentinta, anuntata vineri

La randul sau, Fenechiu a declarat, intr-un interviu acordat Agerpres, ca pentru el, ca om politc, este importat ca procesul sa se finalizeze, precizand insa ca, daca va fi condamnat, el nu se considera vinovat si nu va iesi din viata publica.

"Sunt multe paliere de discutie aici. In primul rand, eu sper din toata inima ca judecatorii sa tina cont de evidenta. Eu o sa fac o documentatie pe care o s-o pun la dispozitia intregii mass-media cu afirmatii din rechizitoriu si cu documente care sa arate foarte clar ca ceea ce este in rechizitoriu procurorului este un mare neadevar sau un sir de mari neadevaruri. Aceste documente le-am prezentat instantei. Avocatii mei sunt foarte suparati pentru ca instanta nu a acceptat o expertiza independenta, spun dumnealor ca era obligatoriu ca instanta sa accepte acest lucru", a declarat ministrul.

De asemenea, liberalul a marturisit, recent, ca seful sau pe linie de partid, Crin Antonescu, s-a luptat mult sa fie ministru, pentru ca premierul Ponta nu l-a dorit in Guvern.

"Crin Antonescu a trecut peste toate prejudiciile pentru ca au fost si prejudicii de imagine. Ramane de vazut daca am adus si beneficii. Sa stiti ca Crin Antonescu s-a batut foarte mult ca eu sa fiu ministru in acest cabinet. Victor Ponta nu m-a dorit", a spus Fenechiu adaugand insa ca are o relatie de colaborare foarte buna cu premierul.

Fenechiu: Daca pierd procesul, tot nu ma consider vinovat. Nu ies din viata publica

Instanta suprema urmeaza sa anunte, vineri, verdictul in dosarul "Transformatorul" al ministrului Relu Fenechiu, dupa ce, la ultimul termen, Directia Nationala Anticoruptie a cerut pedeapsa maxima pentru acesta si ceilalti inculpati - 15 ani de inchisoare cu executare.

Sentinta ar urma sa fie facuta publica la ora 15:00. Pentru prima data in istoria Romaniei, Inalta Curte de Casatie si Justitie pronunta o hotarare in privinta unui ministru in functie.

In dosarul "Transformatorul", ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, este judecat pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata, fapte comise pe vremea cand era actionar sau administrator la firmele SC Fene Grup SA, SC La Rocca SRL Iasi si SC Tehnorom SRL Iasi.

Relu Fenechiu este acuzat ca ar fi cumparat de la Dragos Stanescu, un lider al rromilor din comuna Grajduri, intre 2002 si 2005, transformatoare fabricate in anii '70. Transformatoarele erau achizitionate la pret de fier vechi de catre bulibasa, care strangea dispozitivele din toata tara.

In calitatea sa de administrator al firmei mentionate, Fenechiu ar fi vopsit si ar fi vandut transformatoarela Electrica Moldova, unde participau si firme ale altui liberal, Cristian Adomnitei. Pe langa transformatoare din anii '70-'80, revopsite, Relu Fenechiu mai vindea si intrerupatoare din anii '60-'70.'

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Fenechiu achitat Ponta, #Fenechiu dosar Transformatorul, #Fenechiu condamnat coruptie Ponta , #premier