Ponta contrazice legistii: victimele accidentului aviatic au murit la scurt timp de la impact

Vineri, 24 Ianuarie 2014, ora 14:03
5273 citiri
Ponta contrazice legistii: victimele accidentului aviatic au murit la scurt timp de la impact

Dupa ce a felicitat activitatea MAI, premierul Victor Ponta a declarat, vineri dimineata, ca victimele accidentului aviatic din Apuseni au murit la scurt timp dupa impact.

"Din pacate, cele doua victime au decedat la foarte scurt timp dupa accident", a declarat seful Guvernului, adaugand ca asta nu scuza faptul ca operatiunea de salvare a celor cinci supravietuitori a durat atatea ore.

Tragedie aviatica in Apuseni: Primele concluzii - de ce au murit studenta si Adrian Iovan (Video)

Spusele premierului sunt contrazise insa de analizele preliminare ale legistilor, care sustin ca studenta Aura Ion a murit dupa miezul noptii, iar Adrian Iovan undeva in cursul serii.

Decesul studentei, produs dupa miezul noptii

"Cred ca, in cazul studentei, ar fi avut sanse de supravietuire, in situatia in care era descoperita repede, adica in timp util. Fetita asta a supravietuit, a decedat dupa miezul noptii, in echipajul SMURD, in timpul manevrelor de resuscitare. (...) Decesul s-a declansat dupa ora 24:00, in timp ce masina era in comuna Horea.

Adrian Iovan, dupa semnele mortii, era decedat mai demult. La ora producerii autopsiei era mort de peste 12 ore. E greu de facut aprecieri, dar undeva spre seara", declara, marti, legistul Gheorghe Vieru, medic primar legist la Seviciul de Medicina Legala Alba.

Tragedie aviatica in Apuseni: Studenta a murit dupa miezul noptii, in ambulanta SMURD

Totodata, premierul a spus ca activitatea ministerului "a fost afectata de plecarea unor sefi din structura, de tot acest discurs mediatic" si ca trebuie o mai buna cooperare institutionala. "Lucrurile sunt prezentate gresit, noi avem un sistem performant care salveaza sute de vieti in fiecare an", a mai spus premierul.

STS e de vina, nu si MAI

In viziunea lui Victor Ponta, cei de la STS ar trebui sa dea explicatii pentru ceea ce s-a intamplat dupa tragedie si a spus ca "jandarmii nu aveau cum sa gaseasca victimele daca nu au fost trimisi unde trebuie".

Tragedie aviatica in Apuseni: Dobritoiu saluta timpul record in care s-a ajuns la avion

"STS-ul nu se afla in subordniea Guvernului, ci in subordinea CSAT-ului, eu sunt si vicepresedinte al CSAT, voi discuta cat mai curand posibil modul cum si-au facut datoria. Cred ca la STs o sa fie greu de gasit un operator care nu si-a facut treaba", a mai precizat Victor Ponta.

De asemenea, in videoconferinta sustinuta vineri la Palatul Victoria, Victor Ponta a sustinut ca ii va apara pe reprezentantii MAI atata timp cat va fi in fruntea Guvernului si ca nu crede ca acestia trebuie facuti responsabili pentru ceea ce s-a intamplat luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Victor Ponta moment deces victime, #victime accident aviatic Apuseni, #Ponta MAI STS accident, #accident avion Apuseni Ponta , #premier