Ponta spune cine sunt liberalii care au votat Codul Fiscal: Ar fi o adevarata catastrofa pentru Romania!

Duminica, 19 Iulie 2015, ora 11:42
5460 citiri
Ponta spune cine sunt liberalii care au votat Codul Fiscal: Ar fi o adevarata catastrofa pentru Romania!
Foto: Facebook/ Victor Ponta

Prim-ministrul Victor Ponta ii critica pe parlamentarii PNL, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a refuzat sa promulge Codul Fiscal, votat si de numerosi alesi liberali, si l-a retrimis in Parlament.

"Cititi aceasta lista si aceste declaratii - e din ce in ce mai evident ca actualul PNL/PDL este cel mai neserios si neprofesionist partid din ultimii 25 ani! O adevarata catastrofa pt Romania daca vor veni la guvernare!", a scris pe Facebook Victor Ponta, care face referire la un articol din Evenimentul Zilei, privind lista deputatilor care au votat pentru adoptarea Codului Fiscal.

"Partidul National Liberal a initiat amendamentul privind reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie si va vota pentru adoptarea noului Cod Fiscal", spunea, in urma cu mai putin de o luna, copresedintele PNL Alina Gorghiu, votul avand loc pe 24 iunie.

Atunci, 85 din cei 86 de deputati PNL prezenti au votat pentru adoptarea Codului Fiscal, singurul care a votat impotriva fiind Daniel-Stamate Budurescu, deputat de Bucuresti. Numarul total al deputatilor liberali este 106. Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, nu s-a aflat la vot atunci.

Printre cei care au votat pentru s-a numarat si Ludovic Orban, care a spus, vineri, despre premierul Victor Ponta ca "nu mai este normal" si ca "are o minte tulburata", dupa reactia sefului Executivului ca urmare a faptului ca presedintele Klaus Iohannis a respins Codul Fiscal.

Ponta, acuzat ca "nu mai e normal" si "are mintea tulburata", dupa reactia pe Codul Fiscal

Presedintele Klaus Iohannis a retrimis vineri Codul Fiscal pentru reexaminare la Parlament.

"In materie fiscala, legiuitorul trebuie sa promoveze o atitudine echilibrata si rationala, de natura a nu genera disfunctionalitati care, ulterior, sa necesite frecvente corectari de ordin legislativ.

In acest sens, in elaborarea unui nou Cod Fiscal nu ar trebui promovate politici care genereaza fiscalitati excesive, dar nici relaxari accentuate. Masurile de austeritate ale anului 2010 trebuie sa ramana istorie. Revenirea la politici fiscale riscante si cu consecinte negative pe termen lung reprezinta o experienta pe care nu numai clasa politica nu si-o mai poate permite dar, mai ales, costurile acestora nu trebuie sa mai fie suportate de cetateni", anunta un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Iohannis retrimite Codul Fiscal la Parlament si subliniaza riscurile pe termen lung

Iohannis respinge Codul Fiscal: Ponta il acuza in termeni foarte duri ca ar actiona la comenzi externe

Premierul Victor Ponta a avut o reactie virulenta la scurt timp.

"Vestea buna este ca azi putem consemna finalul oricarei iluzii despre noul PNL (mai slugarnic si mai neserios chiar si decat vechiul PDL) - dupa ce au spus cat de bun e Codul Fiscal care este de fapt liberal, dupa ce au pus in programul lor de guvernare cota de 19% ca baza (amendamentul a fost al lor in Comisia de buget) si dupa ce au votat in unanimitate in urma cu trei saptamani in Camera Deputatilor proiectul - acum vor spune ca are dreptate Iohannis si Codul Fiscal e foarte prost!!!

E clar ca noul PNL este condus de reprezentanti nu doar slugarnici si ticalosi, ci de-a dreptul niste moluste politice! Se vor sinucide jalnic - Sa le fie tarana politica usoara!", a scris Victor Ponta, pe contul sau de Facebook.

Ponta tine cu dintii de Codul Fiscal si promite sa-l aplice: Am solutii

Iohannis nu promulga Codul Fiscal, Teodorovici vrea sa-l fenteze: Va fi o surpriza neplacuta pentru cei care s-au opus azi

Acesta a spus, vineri seara, ca Guvernul va incepe sa promoveze masurile din Codul Fiscal fie prin ordonanta de urgenta, fie prin asumarea raspunderii, in timp ce ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a spus ca motivele pentru care presedintele Klaus Iohannis a respins promulgarea Codului Fiscal sunt nejustificate, dar ca masurile incluse in cod vor fi adoptate totusi, intr-un fel sau altul, in acest an.

"Ii asigur pe toti cei care isi doresc un astfel de Cod Fiscal, ca asemenea masuri sa fie aduse in economie, ca acest lucru se va intampla in acest an, poate chiar mai devreme de data la care trebuia sa fie aprobat acest Cod Fiscal - fie prin aprobare in cadrul Guvernului, fie prin aprobare prin sesiune extraordinara la sfarsitul acestui an", a mai precizat Eugen Teodorovici.

Codul Fiscal incinge spiritele. Ministrul Finantelor acuza Opozitia de ipocrizie: Atunci de ce l-ati votat?

Ulterior, acesta a avut o reactie foarte dura fata de pozitia PNL: "As vrea sa il intreb pe domnul Predoiu: atunci cand partidul pe care il reprezinta a votat pentru aprobarea Codului Fiscal, atat in Comisia de Buget Finante din Camera Deputatilor, cat si in Plenul Parlamentului, unde era aceasta nevoie urgenta pentru un plan de masuri?!".

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta Codul Fiscal, #Ponta deputati PNL Codul Fiscal, #Ponta respingere Cod Fiscal, #PNL vot Cod Fiscal , #premier