Ponta: Statul va face recurs in cazul procesului cu pacientii bolnavi de cancer

Joi, 19 Iunie 2014, ora 14:53
2008 citiri
Ponta: Statul va face recurs in cazul procesului cu pacientii bolnavi de cancer

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, joi, ca statul urmeaza sa faca recurs in cazul celor sapte bolnavi de cancer care au castigat dupa ce au dat in judecata statul pentru ca nu le-a asigurat medicamente.

"Statul trebuie sa faca recurs pentru motivul foarte simplu ca altfel Curtea de Conturi imputa conducerii Casei Nationale banii respectivi si le imputa persoanelor, nu institutiei. Asa spune Legea finantelor publice", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Sapte bolnavi de cancer au invins sistemul - Statul, obligat la tribunal sa le asigure tratamentul

De asemenea, reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate au transmis ca sentinta va fi pusa in executare, insa o vor contesta deoarece medicamentele solicitate de bolnavi nu se regasesc pe lista celor compensate si gratuite.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au decis, miercuri, ca Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, care au fost chemati ca inculpati la procesul intentat de cei sapte bolnavi de cancer statului, trebuie sa asigure reclamantilor medicamentele de care au nevoie in regim de compensare de 100%.

CNAS nu se lasa impresionata de bolnavii de cancer: Executam sentinta, dar o vom ataca

In acest sens, judecatorii au admis cererea reclamantilor de emitere a unei ordonante prezidentiale care sa prevada decontarea de catre stat a unor tratamente de ultima generatie pentru cei sapte bolnavi.

Decizia magistratilor Curtii de Apel Bucuresti nu este una definitiva, ea putand fi contestata la instanta superioara. Totusi, pana la incheierea procesului, bolnavii vor putea beneficia de decontarea medicamentelor de care au nevoie, gratie ordonantei prezidentiale care ar urma sa fie emisa in cel mai scurt timp.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Ponta recurs bolnavi cancer, #bolnavi cancer proces stat , #premier