Ponta: Sunt dezamagit de banii obtinuti de Romania

Vineri, 08 Februarie 2013, ora 22:08
6493 citiri
Ponta: Sunt dezamagit de banii obtinuti de Romania

Premierul Victor Ponta s-a declarat "dezamagit" de rezultatul negocierilor asupra bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2014 - 2020, in urma carora Romania a obtinut suma de 39 de miliarde de euro.

In plus, prim-ministrul l-a criticat pe Traian Basescu pentru faptul ca a prezentat situatia drept una pozitiva, desi nu s-a obtinut nici un euro in plus pentru Romania, fata de propunerea din noiembrie 2012.

Ponta a precizat ca, in timp ce Polonia, tara care a avut o alocare de 70 de miliarde de euro in perioada 2007 - 2013, a primit cu 15 la suta mai mult, Romania, care a avut doar 33 de miliarde de euro in acelasi interval, a obtinut doar cu 18 procente mai mult.

"Sunt dezamagit de faptul ca sunt foarte constient de ceea ce inseamna pentru noi. Cum sa ne apropiem noi de celelalte tari din Uniunea Europeana, cand cei bogati primesc mai multi bani? Credeti ca ne vom apropia de Polonia?", a comentat prim-ministrul, la Antena 3.

Traian Basescu: Romania a obtinut cea mai mare crestere procentuala a bugetului UE

"Realitatea este ca Romania a obtinut cea mai proasta intelegere pe care putea s-o obtina", a adaugat Ponta.

De asemenea, premierul l-a atacat pe presedinte, spunand ca "marea relatie" a acestuia cu Bruxelles-ul "a ramas o simpla legenda".

Presedintele Traian Basescu a precizat, intr-o conferinta de presa din Bruxelles, ca Romania a obtinut cea mai mare crestere a alocarii bugetare, de 18 procente.

Ponta a explicat faptul ca Romania nu mai are cum schimba aceasta alocare bugetara si si-a exprimat speranta ca, in 2019, cand se va discuta pe baza urmatorului buget, vor exista "negociatori mai buni".

"Din pacate, nu cred ca se vor mai intoarce 26 de tari la masa, sa spuna ca Romania a negociat prost, hai sa-i mai dam. A obtinut minimum, nu aveam cum sa obtinem mai putin. Traian Basescu a fost foarte relaxat astazi, ca el n-o sa mai fie presedinte din 2014, ramanem noi", a conchis premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Victor Ponta buget UE, #buget UE 2014 2020, #buget UE Romania, #Traian Basescu buget UE , #premier
Comentarii
Poza Criminalul2
Criminalul2
rank 4
Daca era presedinte CRIN - LADEN,nici nu ar fi mers la Bruxelles !