Ponta: Sunt mandru de munca mea pentru teza de doctorat

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 22:47
4623 citiri
Ponta: Sunt mandru de munca mea pentru teza de doctorat

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca este mandru de munca sa pentru teza de doctorat si pentru ca a fost cel mai tanar reprezentant al Romaniei in cadrul comisiei pregatitoare de la New York.

"Aceasta comisie a pregatit regulile de procedura si a definit infractiunile din cadrul curtii penale internationale", a mai spus Ponta, la ceremonia de investire a lui Sorin Oprescu pentru un al doilea mandat de primar general al Capitalei.

Intrebat de ce in CV-ul sau nu se mai regaseste masteratul in Drept Penal International efectuat la Universitatea din Catania in anul 2000, Ponta a explicat ca "nu mai e cazul sa se mandreasca foarte mult".

"CV-ul meu ca prim-ministru trebuie sa cuprinda doar ceea ce tine de studii si ceea ce-mi cere legea. In continuare sunt foarte mandru de ceea ce am facut ca procuror, de ceea ce am facut ca student. Am fost un student si un elev cu rezultate bune", a spus Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta este acuzat ca ar fi copiat, in lucrarea sa de doctorat din 2003, in Drept, parti substantiale din lucrari deja publicate, fara a fi citate corespunzator, scrie revista Nature.

Revista puncteaza ca, daca aceste acuzatii vor fi dovedite, ar putea conduce la demisia premierului.

"Acuzatiile ridica noi dubii cu privire la abilitatea noii guvernari de a rezolva problema coruptiei in sistemul superior de invatamant", scrie Nature.

"Nature a vazut documentele compilate de un denuntator anonim, care indica faptul ca mai mult de jumatate din lucrarea de 432 de pagini a lui Victor Ponta (...) consta din texte duplicate. Mai mult, teza a fost republicata cu foarte putine modificari in cadrul unei carti si reprezinta, de asemenea, baza unei carti din 2010", mai puncteaza revista.

Sursa citata consemneaza ca un fost doctorant al lui Ponta, Daniela Coman, este de asemenea co-autor al cartii.

Revista mentioneaza ca parti substantiale din cele trei texte "par identice sau aproape identice" cu texte aparute in volumele profesorilor de drept Dumitru Diaconu (Diaconu, D. Curtea Penala Internationla, Istorie si Realitate (Editura All Beck, 1999) si Vasile Cretu (Cretu, V. Drept International Penal (Editura Tempus, 1996), dar si cu traduceri in limba romana ale unor parti dintr-o carte publicata in limba engleza de profesorul Ion Diaconu (Diaconu, I. The International Criminal Court: A New Stage (Nicolae Titulescu Romanian Inst. International Studies, 2002)."Dovezile de plagiat sunt coplesitoare", il citeaza Nature pe Marius Andruh, chimist la Universitatea din Bucuresti si presedinte al consiliului roman de recunoastere a diplomelor universitare.

Un articol similar, legat de plagiatul premierului Victor Ponta a fost publicat si de ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Pnta teza doctorat mandru, #Ponta acuzatii plagiat , #premier